11 kriptovaluta koje daju najveću privatnost i anonimnost

Podeli:

11 kriptovaluta koje daju najveću privatnost i anonimnost

Kriptovalute imaju vrednost koja zavisi od ponude i tražnje. Različite organizacije i pojedinci koje stoje iza njih. Nekim valutama je cilj transakcija, a ima i koje izvršavaju izuzetno kompleksne radnje i pa odslikavaju na neki način akcije kompanija.

 

Kriptovalute su postale popularne zbog nekoliko faktora, uključujući privatnost i anonimnost. Neki od njih pomažu korisnicima da sakriju svoj identitet i svoje transakcije. Usred sve veće zabrinutosti oko anonimnosti ranih kriptovaluta, kao što je bitkoin , korisnici traže nove opcije.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE NEKU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

Hajde da pogledamo neke popularne kriptovalute orijentisane na privatnost , koje imaju nekoliko ugrađenih funkcija privatnosti. Oni tvrde da nude poboljšane bezbednosne funkcije ili opcije koje pomažu da se identiteti i aktivnosti korisnika zadrže skriveni.

Uprkos sofisticiranim funkcijama šifrovanja i privatnosti koje se koriste za zaštitu anonimnosti korisnika, malo je verovatno da će potpuna anonimnost biti zagarantovana bilo kojom kriptovalutom, pošto je većina blokčejn transakcija zabeležena i dostupna u javnoj knjizi.

Postoje određene metode, kao što je mikser kriptovaluta CoinJoin, da se prikrije nečiji identitet ili istorija transakcija na Bitcoin-u, ali to zahteva određeno tehničko znanje i dolazi sa naknadama za transakcije.

Koje su najprivatnije kriptovalute koje garantuju anonimnost

Nekoliko drugih kriptovaluta ima ugrađene funkcije privatnosti ili opcije u kojima korisnici mogu uživati za privatniju online trgovinu.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE NEKU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

1. Monero

 

Popularnost Monera (XMR) je u porastu, prvenstveno zbog njegove sposobnosti da pomogne u anonimizaciji korisnika. Monero transakcije je mnogo teže ući u trag jer koriste prstenaste potpise i skrivene adrese . Ove metode pomažu da se sakriju identiteti pošiljaoca i primaoca. Pored toga, Ring Confidential Transactions, ili RingCT, pomaže da se sakrije iznos transakcije, pružajući više privatnosti.

Trgovanjem od 184,61 dolara od 27. maja 2022, Monero je bio 22. najveća kriptovaluta po ukupnoj tržišnoj vrednosti, sa oko 3,4 milijarde dolara.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE Monero ILI  ŽELITE KUPITI NEKU DRUGU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

2. Zcash

 

Zcash (ZEC) sebe definiše kao „Ako je Bitcoin kao http za novac, Zcash je https“, naglašavajući njegove poboljšane karakteristike bezbednosti i privatnosti. Zcash je implementirao kriptografski alat pod nazivom Dokaz nultog znanja i daje učesnicima opciju da štite transakcije. omogućava učesnicima da obavljaju transakcije a da niko od njih ne otkrije svoje adrese drugima. Dokaz bez znanja takođe prikriva iznos transakcije.

 

Zcash se nalazi na 44. mestu na listi kriptovaluta sa tržišnom kapitalizacijom od 1,22 milijarde dolara i trguje se po ceni od 84,54 dolara po ZEC-u od 27. maja 2022.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE Zcash ILI  ŽELITE KUPITI NEKU DRUGU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

3. Dash

 

Kreiran 2014. godine, DASH je kriptovaluta koja omogućava korisniku da odabere da li su njihove transakcije anonimne i privatne koristeći CoinJoin. Funkcija funkcioniše tako što prikriva poreklo vaših sredstava. Odabirom korišćenja ove funkcije malo će se povećati naknada za transakciju. DASH to postiže kroz protokol mešanja koji koristi inovativnu decentralizovanu mrežu servera zvanih glavni čvorovi . Još jedna karakteristika koju DASH nudi je Instant Send, koja može da obrađuje transakcije brzo kao kreditna kartica.6

Od 27. maja 2022, Dash je bio na 72. mestu po tržišnoj kapitalizaciji sa ukupnom vrednošću od 590 miliona dolara. U vreme pisanja, trgovalo se na oko 55,00 dolara.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE Dash ILI  ŽELITE KUPITI NEKU DRUGU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

4. Horizen

 

Horizen (ZEN) nudi Z-adrese zaštićene privatnosti i javne T-adrese koje funkcionišu slično kao i Bitcoin. Međutim, slanje sredstava sa Z-adrese na T-adresu će pokazati primljeni iznos.7Horizen se takođe može pohvaliti ogromnom mrežom čvorova, što pomaže da se poboljša anonimnost.27 maja 2022, Horizen se trgovao po ceni od 18,77 dolara i imao je ukupnu tržišnu kapitalizaciju od oko 234 miliona dolara. To ju je učinilo 128. najvećom kriptovalutom.

Umesto da se oslanja na kriptografske tehnike, Verge (KSVG) koristi postojeću i testiranu tehnologiju The Onion Router (TOR) i Invisible Internet Project (I2P) kako bi zaštitio identitete korisnika. TOR prenosi korisničku komunikaciju preko distribuirane mreže releja i tunela koje vode volonteri širom sveta, skrivajući na taj način identitet korisnika. S druge strane, I2P šifrira korisničke podatke pre nego što ih pošalje preko anonimne, ravnopravne i globalno distribuirane mreže kojom upravljaju volonteri. Omogućava sakrivanje lokacija i IP adresa učesnika u transakciji.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE Horizen ILI  ŽELITE KUPITI NEKU DRUGU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

5. Verge

 

Verge je dospeo na naslovne strane kada ga je popularna veb lokacija za odrasle usvojila da bi počela da prihvata plaćanja kriptovalutama. Primarni razlog za razvoj bile su Verge-ove karakteristike privatnosti.

Od 27. maja 2022, Verge je bio na 307. mestu po tržišnoj kapitalizaciji sa ukupnom vrednošću od 76 miliona dolara i kursom od 0,0046 centi.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE Verge ILI  ŽELITE KUPITI NEKU DRUGU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

6. Beam

 

Beam je token fokusiran na bezbednost sa osnovnim funkcijama koje uključuju potpunu kontrolu nad vašom privatnošću. Sve transakcije su podrazumevano privatne i u blokčejnu se ne čuvaju nikakve adrese ili druge privatne informacije. Tvrdi se za superiornu skalabilnost zbog svoje kompaktne veličine blok lanca, mogućnosti revizije, podrške za onlajn i oflajn transakcije, atomske razmene i integracije hardverskih novčanika.

Od 27. maja 2022. godine, Beam tokeni su se trgovali po ceni od 0,13 dolara, sa ukupnom tržišnom vrednošću od 15,3 miliona dolara, što ih čini 667. najvrednijim kriptovalutama.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE Beam ILI  ŽELITE KUPITI NEKU DRUGU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

7. Bytecoin 

 

Bitecoin , koji je zasnovan na tehnologiji CriptoNote, tvrdi da je „prva privatna valuta kojoj se ne može ući u trag“. CriptoNote je kreiran sa ciljem da transakcije učini a) nepreglednim i b) nepovezanim.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE Bytecoin  ILI  ŽELITE KUPITI NEKU DRUGU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

8. Grin

Grin koristi istu MimbleVimble tehnologiju kao Beam, i na sličan način je fokusiran na privatnost korisnika i transakcija. Da bi osigurao privatnost, Grin ne koristi iznose ili adrese. Da bi se sakrilo poreklo transakcija, prvo putuje među podskupom kolega pre nego što se emituje. Drugim rečima, čini se da su sve transakcije randomizovane prema bilo kom autsajderu koji gleda u podatke. Grin koristi kriptografiju Mimblevimble-a kako bi omogućio uklanjanje podataka o prethodnim transakcijama, što, prema njegovim kreatorima, sprečava da se Grin sruši pod težinom previše podataka koji se čuvaju u njegovom lancu. Na običnom engleskom, Grinova mreža je kompaktna, laka za preuzimanje i verifikaciju i potpuno je anonimna zahvaljujući uklanjanju određenih informacija o transakcijama.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE Grin ILI  ŽELITE KUPITI NEKU DRUGU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

9. Super Zero Protocol

SERO se predstavlja kao „prva svetska platforma za zaštitu privatnosti za decentralizovane aplikacije“. SERO je takođe prva svetska platforma koja omogućava anonimno izdavanje digitalnih sredstava, što znači da programeri mogu da izdaju sopstvene novčiće za privatnost i da ih koriste u DApp-ovima. Oni koji su iskusniji u razvoju kriptova će ceniti to što je SERO izgradio prvu biblioteku šifrovanja na svetu sa nultim znanjem, poznatu kao „Super ZK“, koja je 20 puta brža od najnovijeg zk-SNARKS-a.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITI Super Zero ProtocoL ILI  ŽELITE KUPITI NEKU DRUGU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

10. Secret

Secret je izvorni novčić Secret Netvork-a, blok lanca sa privatnošću podataka za pametne ugovore podrazumevano, omogućavajući vam da pravite i koristite aplikacije koje su bez dozvole i koje čuvaju privatnost. Ova funkcija štiti korisnike, obezbeđuje aplikacije i otključava stotine nikada ranije mogućih slučajeva korišćenja za Veb3. Čini se da su mnogi kripto investitori zaintrigirani ovom kriptovalutom, što je čini jednom od najboljih za kupovinu u 2022.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE Secret ILI  ŽELITE KUPITI NEKU DRUGU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

11. Pirate Chain

Dok mnoge druge kovanice „privatnosti“ imaju opcione karakteristike privatnosti, Pirate (ARRR) tvrdi da je 100% privatna kriptovaluta za slanje, kao i prvi z lanac samo za transakcije. ZK-Snarks tehnologija (kriptografija bez znanja) se koristi za zaštitu ravnopravnih transakcija. To je jedna od najboljih privatnih kriptovaluta za kupovinu u 2022.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE Pirate Chain ILI  ŽELITE KUPITI NEKU DRUGU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

Nemogućnost praćenja ovih kriptovaluta

Nemogućnost praćenja znači da posmatrači ne mogu da kažu ko je poslao transakciju određenom primaocu, dok nepovezani znači da posmatrači ne mogu da kažu da li su bilo koje dve transakcije poslate istom izvoru. Aspekt koji se ne može ući u trag se postiže prstenastim potpisima.

Ovi prstenasti potpisi čine njegove transakcije neprozirnim, što znači da posmatrači ne mogu da vide ko je poslao transakciju, koliko je koštala ili ko ju je primio. Prsten potpisi u osnovi povezuju transakcije na način koji otežava (ali ne i potpuno nemoguće) njihovo razlikovanje jedne od drugih.

Da bi postigao transakcije koje se ne mogu povezati, CriptoNote koristi jednokratne ključeve. Sa prstenastim potpisima i dalje je moguće videti dolazne transakcije na jedan javni ključ (adresa novčanika). Da bi ovo popravio, CriptoNote automatski generiše jednokratne ključeve kad god neko primi novčiće. Zasnovan je na metodi šifrovanja poznatom kao Diffie-Hellman Kei Ekchange, koja omogućava deljenje tajnih podataka između dve strane.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE NEKU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

Kada neko pošalje Bitecoin na drugu Bitecoin adresu, pošiljalac kreira jedinstveni kod koji se koristi u transakciji. Ovaj jedinstveni kod čini da izgleda kao da su novčići svaki put poslani u drugi kripto novčanik .

Od kraja februara 2022, BCN je imao tržišnu kapitalizaciju od 30,2 miliona dolara i dnevni obim trgovine od oko 30,695 dolara.

Zaključak

Iako je privatnost veoma željena karakteristika u virtuelnom svetu, ona sa sobom nosi opasnosti velikog kriminalnog elementa. Operateri kriptovaluta moraju da se odbiju od brojnih pokušaja hakovanja zlonamernih učesnika. Agencije za sprovođenje zakona i regulatori takođe češće istražuju ljude sa velikim transakcijama.

Iako je Bitcoin i dalje najpopularniji izbor, to su vladine agencije. Postali su prilično dobri u praćenju Bitcoin transakcija, stvarajući snažan podsticaj za prelazak na privatnije kriptovalute. Bitkoin je bio popularan izbor za zaštitu identiteta korisnika i kao rezultat toga, vladine agencije stalno ciljaju  i nadgledaju transakcije. Postali su prilično dobri u praćenju Bitcoin transakcija, stvarajući snažan podsticaj korisnicima da pređu na privatnije kriptovalute poput onih koje su ovde navedene.

Ulaganje u kriptovalute i početne ponude kovanica (ICO) je veoma rizično i veoma špekulativno. Ovaj članak nije preporuka Investopedia ili pisca za ulaganje u kriptovalute ili ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, uvek treba konsultovati kvalifikovanog stručnjaka pre donošenja bilo kakve finansijske odluke.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE NEKU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

Konverzija.rs je platforma koja je kreirana u svrhu edukacije i obrazovanja o kriptovalutama, blockchain-u i decentralizaciji. 

Pročitajte najnovije vesti iz kategorije ALTKOINI.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

Menjačnica kriptovaluta

Naša menjačnica vrši sigurnu i brzu konverziju kriptovaluta po povoljnim kursnim stopama.

Edukacija o investiranju

konverzija-edukacija.rs je platforma koja je kreirana u svrhu edukacije i obrazovanja o novim načinima investiranja.

O nama

Naša misija je vrlo jasna – da u jeku vrtoglavog rasta i pada, raznoraznih špekulacija, istina i neistina, prenosimo najtačnije vesti iz sveta kriptovaluta…

Moža vas zanima

USD Coin (UCDC) je digitalna valuta koja je vezana za američki dolar u odnosu 1:1. To je oblik stabelcoina, što znači da je njegova vrednost dizajnirana da ostane stabilna i...
Friend.tech je revolucionarna decentralizovana mreža koja uvodi jedinstven koncept: pretvaranje prijatelja i njihovih mreža u “Shares” ili “Keys”. Ova inovativna platforma omogućava korisnicima da ulažu u društvene mreže svojih prijatelja...
Kriptovalute su osvojile svet brzinom svetlosti. Od lansiranja Bitcoina 2009. godine, kripto tržište je eksponencijalno poraslo, a sada postoje hiljade različitih kripto kovanica koje možete izabrati. Sa uvođenjem novih novčića...
Call Now Button