Blog » Zanimljivosti » 16 kriptovaluta najboljih za majnovanje
16 kriptovaluta najboljih za majnovanje

16 kriptovaluta najboljih za majnovanje

od mihajlo

Pregledajte i uporedite najbolje kriptovalute da biste lakše razumeli kako da rudarite kriptovalute i izaberite najbolju kriptovalutu za rudarenje:

 

Rudarstvo kriptovaluta nudi priliku pojedincima da zarade pasivni prihod na dnevnoj bazi. To je proces kroz koji distribuirani čvorovi na datom kripto blokčejnu potvrđuju transakcije koje drugi korisnici šalju kroz mrežu. Ovi čvorovi pokreću kopiju uključenog blockchaina.

 

Zatim koriste softver da bi potvrdili da su transakcije poslate preko mreže blokova validne i legitimne u skladu sa zahtevima blockchaina.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE NEKU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN ILI ŽELITE DA VAM POKAŽEMO KAKO DA RUDARITE KRIPTOVALUTU MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

Kako Rudariti Kriptovalute

Lako je zaraditi novac od rudarenja s obzirom na to da je sve što vam treba je povezivanje GPU, CPU ili ASIC rudara na rudarski bazen.

Pulovi za rudarenje omogućavaju mnogim rudarima da kombinuju heš stopu ili moć računarske obrade i tako povećavaju šanse za pobedu u verifikaciji bloka. To je zato što je proces verifikacije sam po sebi takmičenje u kojem se mnogi rudari takmiče da verifikuju blok. Samo pobednički rudar osvaja navedene nagrade.

Ovaj vodič sadrži listu najboljih kriptovaluta za rudarenje i osvajanje vrhunskih nagrada. Osim što uključuje najprofitabilniju i najlakšu kriptovalutu za rudarenje, tutorijal govori o alatima i softveru koji su vam potrebni za rudarenje svake kriptovalute. Ovo pomaže onima koji traže informacije o tome kako da rudare kriptovalute.

Profesionalni saveti za rudarenje kriptovaluta

 • Najbolja kriptovaluta za kopanje je ona koja generiše najveći prinos. Da biste pronašli koji, koristite kalkulatore na mreži da biste uporedili prinose za kripto rudarenje. Ipak, trebalo bi da izaberete i onu za koju ne morate da trošite hiljade dolara na hardver za rudarenje . Što se tiče poslednjeg komentara, one koje su iskopane CPU-om su odlične, ali generišu najniže prinose.
 • Naravno, najlakša kriptovaluta za rudarenje vam omogućava da povežete svoje rudare sa rudarskim bazenima. Samo kupite GPU ili ASIC-specifičan rudar i pretplatite se na skup koji vam naplaćuje proviziju na minirani profit i uz redovnu isplatu.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE NEKU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN ILI ŽELITE DA VAM POKAŽEMO KAKO DA RUDARITE KRIPTOVALUTU MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

Često Postavljana Pitanja

#1) Koju kriptu danas kopati? Koja kriptovaluta je najprofitabilnija za rudarenje?

 

Odgovor: Najbolje uključuje Ethereum, Dogecoin, Monero, Vertcoin, Grin, ZCash, Bitcoin Gold, Haven, Ravencoin, Litecoin i Aeterniti. Proverite uporedne rudarske kalkulatore da biste potvrdili jer se profitabilnost stalno menja. Obavezno proverite najbolji softver za rudarenje kriptovaluta koji možete koristiti za rudarenje ovih kriptovaluta.

 

#2) U koju je najbolju kriptovalutu za ulaganje?

 

Odgovor: Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Cardano, Binance Coin, Ripple, Tron i Dogecoin . Da biste izabrali najbolju kriptovalutu za ulaganje, budite sigurni da razumete trgovinu kriptovalutama, ETF-ove, rudarenje i druge načine ulaganja u kriptovalute.

 

#3) Koju kriptovalutu je najlakše kopati?

 

Odgovor: Monero je trenutno najlakša kriptovaluta za rudarenje jer se može kopati preko ekstenzija pretraživača i besplatnog softvera preko veb lokacija. Čak se i rudari putem kripto utičnice. Kod za rudarenje se takođe može lako ugraditi u aplikacije i veb lokacije kako bi se olakšalo rudarenje.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE NEKU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN ILI ŽELITE DA VAM POKAŽEMO KAKO DA RUDARITE KRIPTOVALUTU MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

Lista Najboljih Kriptovaluta Za Rudarenje

Evo liste popularnih kriptovaluta za rudarenje:

 1. ECOS
 2. Vertcoin
 3. Grin
 4. Monero
 5. ZCash
 6. Ravencoin
 7. Haven Protocol
 8. Ethereum Classic
 9. Litecoin
 10. Monacoin
 11. Bitcoin Gold
 12. Aeternity
 13. Dogecoin 
 14. Feathercoin 
 15. Horizen 
 16. Komodo 

#1) ECOS

 

ECOS – Najbolji za dugoročna ulaganja.

 

Rudarstvo bitkoina je veoma profitabilno pod određenim uslovima. Trenutno ne bi trebalo da rudarite BTC na kućnim računarima. Bolje je koristiti rudarenje u oblaku ili kupiti specijalnu opremu – ASIC.

 

Najbolji dobavljač BTC rudarstva u industriji je ECOS.

 

Karakteristike:

 

 • Kompanija nudi obe opcije – ASIC rudarenje i rudarenje u oblaku.
 • Minimalna cena za ugovor o rudarenju u oblaku je 50 dolara.
 • Pogodan kalkulator na veb stranici za izbor ugovora o rudarstvu.
 • Dnevna plaćanja u BTC-u i detaljna istorija transakcija.
 • Povlačenja od 0,001 BTC.
 • ECOS ima zgodnu mobilnu aplikaciju. Dostupan je u App Store-u i Google Plai-u. Dostupni su alati kao što su novčanici, berze i investicioni portfelji.
 • Dobijte besplatan ugovor o rudarenju za 1 mesec nakon registracije da biste testirali rudarenje.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE ECOS , MOŽDA ŽELITE DA RUDARITE KRIPTOVALUTU ECOS ILI
ŽELITE KUPITI NEKU DRUGU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE
POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

#2) Vertcoin

 

Najbolje za  pojedinačne rudare na bazenima.

 

Vertcoin je kreiran kao kripto iskopavanje pomoću GPU -a nakon što je Litecoin , koji je kreiran da radi kao alternativa za bitkoin za GPU, podlegao ASIC kontroli. Zbog činjenice da podržava GPU rudarenje, mreža je što je više moguće decentralizovana.

 

Karakteristike:

 

 • Ne može se kopati sa ASIC-ovima ili CPU karticama.
 • Softver VerthashMine će se koristiti za rudarenje kriptovaluta.
 • Minirano sa GTKS 1080, 1080 Ti i Radion RKS 560, Vega64, RTKS 2080 i GTKS 1660 karticama.
 • Može se rudariti pojedinačno ili na GPU rudarskim bazenima.
 • Neki bazeni koje treba razmotriti uključuju Coinotron.com, Zpool.ca, miningpoolhub.com i Bitpoolmining.com. Različiti bazeni naplaćuju različite stope ili provizije.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE VERTCOIN , MOŽDA ŽELITE DA RUDARITE KRIPTOVALUTU VERTCOIN ILI ŽELITE KUPITI NEKU DRUGU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

#3) Grin

 

Najbolje za  privatne transakcije za pojedince i kompanije kojima nije potrebno praćenje transakcija ili transparentnost.

 

Grin je jedan od onih kriptovaluta koji se nazivaju kovanicama privatnosti, koji olakšavaju privatne transakcije između pojedinaca ili na platformama.

 

Platforma Grin, na primer, ne dozvoljava javno uvid u količinu poslate ili adrese za slanje i primanje. Naravno, za poređenje, svako u javnosti može da koristi istraživače blokova da vidi takve detalje blokčejn transakcija za novčiće koji nisu privatni. Grin koristi MimbleVimble protokol kako bi osigurao privatnost transakcija i skalabilnost.

 

Karakteristike:

 

 • Može se kopati pomoću softvera za rudarenje Gminer , GrinGoldMiner, Cudo Miner i lolMiner GPU. Ove se mogu besplatno preuzeti.
 • Može se kopati na bazenima kao što su 2miners i f2pools.com. Različiti fondovi imaju različite stope i učestalost isplata.
 • Može se kopati kroz solo rudarenje sa ASIC-ovima.
 • Grin je lagan zahvaljujući MimbleVimble protokolu i skalira se na osnovu korisnika, a ne broja transakcija.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE GRIN , MOŽDA ŽELITE DA RUDARITE KRIPTOVALUTU GRIN ILI ŽELITE KUPITI NEKU DRUGU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

#4) Monero 

 

Najbolje za  rudare početnike jer se može kopati sa CPU-ima.

 

Monero je jedan od najboljih kovanica i blokova koji vode računa o privatnosti i poboljšava nemogućnost praćenja transakcija. Za razliku od Bitcoin-a gde su detalji transakcije kao što su iznos poslate, adrese slanja i primanja vidljivi; oni nisu vidljivi na Moneru. Stoga je kripto potpuna privatnost.

 

Karakteristike:

 

 • Korisnici ne moraju da ulažu mnogo novca u kupovinu CPU-a za rudarenje. Takođe, ne koristi previše energije prilikom rudarenja sa CPU-ima.
 • 1 Monero se kopa svake 24 sekunde. Nagrada za rudare je oko 4,99 XMR.
 • Može se kopati solo sa preporučenim GPU-ovima, ali i na bazenima.
 • Pulovi za rudarenje Monero uključuju MineKSMR.com, SupportKSMR.com, kmr.nanopool.org, monero.cripto-pool.fr.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE MONERO , MOŽDA ŽELITE DA RUDARITE KRIPTOVALUTU MONERO ILI ŽELITE KUPITI NEKU DRUGU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

#5) ZCash

 

Najbolje za  pojedinačne rudare koji preferiraju privatne transakcije.

 

ZCash je takođe novčić za privatnost koji obezbeđuje poverljivost transakcija. Postoji opcija korišćenja javnih transparentnih adresa novčanika, čiji su podaci i istorija vidljivi javno. Ovo mogu da koriste kompanije i grupe koje žele sledljivost i transparentnost u transakcijama. Za zaštićene vrste transakcija, pojedinci mogu da ih koriste da zaštite svoju finansijsku istoriju i privatnost.

ZCash ima nisku naknadu od .0001 Zcash po transakciji. Kripto podržavaju naučnici sa MIT-a, Techniona, Johns Hopkinsa, Univerziteta Tel Aviv i UC Berkelei.

 

Karakteristike: • ASIC otpor. Može se najbolje kopati pomoću GPU-a koristeći EVBF ZCash Miner Vindovs rudar. Može se izvući pomoću CPU-a, što ga čini veoma isplativim za početnike.
 • GPU rudari mogu da koriste Optiminer i EVBF Cuda softver za optimizaciju. Takođe je moguće koristiti GUI rudar, konzolu i Android aplikaciju za rudarenje.
 • Najbolji rudarski bazen je ZEC rudarski bazen koji je interni rudarski bazen. Ali drugi bazeni za kopanje uključuju Flipool, Nanopool i Slushpool.
 • Nagrada za blok nakon svakih 75 sekundi je 3.125 ZEC. 10 blokova se proizvodi svakih 2,5 minuta.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE ZCASH , MOŽDA ŽELITE DA RUDARITE KRIPTOVALUTU ZCASH ILI ŽELITE KUPITI NEKU DRUGU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

#6) Ravencoin 

 

Najbolje za  početnike i rudarenje sa malim ulaganjima.

 

Ravencoin koristi peer-to-peer mrežu kako bi olakšao prenos ili trgovinu imovine sa jedne strane na drugu. Zasnovan je na Bitcoin fork-u i isključivo je zasnovan na zajednici bez glavnih čvorova ili ICO-a. Primeri kupaca uključuju Medici Ventures koji su u jednom trenutku izvršili transfer tokena hartija od vrednosti od 3,6 miliona dolara koristeći blok lanac novčića. Medici Ventures, koji je u vlasništvu Overstock.com, takođe je finansijer ovog projekta.

 

Karakteristike:

 

 • Ne može se rudariti pomoću ASIC-a, što omogućava ljudima da rudare po niskim početnim troškovima.
 • Popularni softver koji možete koristiti za rudarenje Ravencoin-a uključuje BMiner, NBMiner i DamoMiner. MinerGate vam takođe omogućava da ga rudarite na telefonu, ali sumnjamo da bi to bilo mnogo isplativo.
 • Može se kopati sa više pulova za rudarenje uključujući 2Miners, Blocksmith, Bsod, Coinotron, Flipool, HeroMiners, Skipool, MiningPoolHub, Nanopool, Suprnova i VooliPooli.
 • GamerHash takođe podržava rudarenje kriptovaluta.
 • Blok se kreira ili rudari svakog minuta da bi se generisala nagrada za blok od 5.000 RVN.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE RAVENCOIN , MOŽDA ŽELITE DA RUDARITE KRIPTOVALUTU RAVENCOIN ILI ŽELITE KUPITI NEKU DRUGU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

#7) Haven protokol 

 

Najbolje za držače poznate i kao hodleri.

 

Haven Protocol je privatna kovanica zasnovana na Moneru. Platforma omogućava ljudima da konvertuju, prenose i čuvaju novčanu vrednost direktno iz novčanika bez uključivanja posrednika, staratelja i trećih strana.

 

Trenutno vam omogućava da konvertujete Haven kriptovalute u druge fiat vezane tokene direktno iz vašeg novčanika. Platforma obezbeđuje sintetičke fiat i kripto valute kao što su kUSD, kCNI, kAU (zlato) ili kBTC za jednostavnu konverziju i razmenu između njih.

 

Niko ne odlučuje o kursevima na platformi i nema ograničenja za konverziju bilo kojeg podržanog sredstva.

 

Karakteristike:

 

 • On nasleđuje Monero-ove karakteristike privatnosti kao što su RingCT i skrivene adrese. Dakle, može se koristiti za privatno slanje i primanje.
 • Posedovanje fiat vezanih, zlatnih i srebrnih kovanica omogućava skladištenje novčane vrednosti u stabilnom obliku kako bi se izbegli padovi volatilnosti. Nakon rudarenja, možete pretvoriti i skladištiti.
 • Tražite Haven rudarske bazene? Isprobajte Hero Miners, Miner Rocks, Fracking Miner, Hashvault, FairPool i Hashpool.
 • Može se rudariti pomoću softvera koji se koristi za rudarenje Monera. Softver koji se koristi za rudarenje Haven protokola uključuje BLOC GUI Miner, CriptoDredge i SRBMineR.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE HAVEN PROTOCOL, MOŽDA ŽELITE DA RUDARITE KRIPTOVALUTU HAVEN PROTOCOL ILI ŽELITE KUPITI NEKU DRUGU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

#8) Ethereum Classic

 

Najbolje za  kompanije i organizacije koje žele da vode pametne ugovore.

 

Ethereum Classic je fork Ethereuma i čuva princip „Kod je zakon“ što znači da olakšava pojedincima i organizacijama da izvršavaju pametne ugovore ili kodirane poslovne instrukcije koje rade na blokčejnu uz minimalno ljudsko uplitanje.

 

Karakteristike:

 

 • Uglavnom se kopa pomoću Ethminer , Claimore Miner, FinMiner, GMiner i NBMiner GPU rudara. Crukminer, GMiner, lolMiner, Nanominer, NBMiner i OpenETC Pool su takođe neki od softvera koje možete koristiti za rudarenje ETC-a.
 • Kripto se može rudariti korišćenjem različitih pulova uključujući Nanopool.org, 2Miners, Ethermine, f2pool i P2pool između ostalih.
 • Takođe se može rudariti na VPS serveru.

Ethereum Classic nagrada za blok je 3,2 ETC. Svaki blok se kreira svakih 10,3 sekunde.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE ETHEREUM CLASSIC, MOŽDA ŽELITE DA RUDARITE KRIPTOVALUTU ETHEREUM CLASSIC ILI  ŽELITE KUPITI NEKU DRUGU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

#9) Litecoin (LTC)

 

Najbolje za rudarske grupe.

 

Litecoin obezbeđuje brze transakcije, za razliku od 10-minutnog perioda čekanja za Bitcoin. Objavljen je pod licencom MIT/Ks11 i na osnovu istraživanja kriptovaluta. Koristi kriptografski protokol otvorenog koda i decentralizovanu knjigu kao i mnogi drugi blok lanci.

 

Odvojio se od Bitcoin-a sa planom da se može kopati pomoću CPU-a i GPU-a kada je postalo nemoguće ili teško generisati blokove na Bitcoin-u pomoću CPU-a i GPU-a. Međutim, Litecoin se sada može profitabilno rudariti samo sa ASIC-ovima.

 

ASIC-ovi su sada razvijeni za osnovni protokol.

 

Karakteristike:

 

 • Blok je miniran u roku od 2,5 minuta, a trenutna nagrada po bloku je 12,5 LTC. Ovo će prepoloviti za četiri godine.
 • Može se kopati sa Easi Miner-om, MultiMiner-om, GUIMiner Script, CPUminer-om, CGminer Litecoin-om i Avesome Miner-om. Ovo vam omogućava da pređete na GPU rudarenje sa CPU rudarenja.
 • Za ASIC rudare , softver će najverovatnije biti unapred instaliran u hardveru. U suprotnom, možete koristiti besplatni ASIC/FPGA rudar ili drugi softver.
 • Pulovi za rudarenje Litecoin uključuju Litecoinpool, MinerGate, LTC.top, Antpool. F2pool i ViaBTC.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE LITECOIN , MOŽDA ŽELITE DA RUDARITE KRIPTOVALUTU LITECOIN ILI ŽELITE KUPITI NEKU DRUGU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

#10) Monacoin 

 

Najbolje za  lične rudare.

 

Monacoin je kreiran 2013. decembra i ima veoma aktivnu zajednicu u Japanu. To je vrsta meme novčića kao što je Dogecoin.

 

Karakteristike:

 

 • Vreme bloka ili vreme potrebno za rudarenje jednog bloka i kvalifikovanje za nagradu je 1,5 minuta. Možete kopati uz vrlo male naknade.
 • Nagrada po bloku je 12,5 MONA, a prepolovljuje se svake tri godine.
 • Nije moguće rudariti sa ASIC-ovima.
 • Pulovi za rudarenje ovog novčića uključuju f2pool, vippool.net, mona.suprnova.cc, la.pool.me i coinfoundri.org i bitpoolmining.com.
 • Softver koji se koristi za rudarenje ove kriptovalute uključuje Lira2REv2 rudar, KSMR Stak, CGminer, CCMiner i Suprnova.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE MONACOIN , MOŽDA ŽELITE DA RUDARITE KRIPTOVALUTU MONACOIN ILI ŽELITE KUPITI NEKU DRUGU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

#11) Bitcoin Gold

 

Najbolje za  pojedinačne rudare.

 

Bitcoin Gold je fork Bitcoin-a koji je formiran da podrži skaliranje blockchaina. Zalagao se za usvajanje takozvanog algoritma dokazivanja rada pod nazivom Ekuihash kako bi se osiguralo da glavni rudari – posebno oni koji koriste ASIC – ne budu favorizovani u procesu rudarenja.

 

Za razliku od Bitcoin-a, on takođe primenjuje zaštitu od ponovnog igranja i jedinstvene adrese novčanika kako bi povećao sigurnost i sigurnost sredstava. Novčić je izlistan na mnogim berzama kriptovaluta i još uvek ima manje od 100 dostupnih čvorova od ovog meseca. Najveći broj tih čvorova nalazi se u Nemačkoj i Sjedinjenim Državama.

 

Karakteristike:

 

 • I dalje je potrebno 10 minuta za rudarenje bloka na BTG na isti način za Bitcoin. Nagrada za blok za ovu kriptovalutu je 6,25 BTG.
 • Neki od softvera za rudarenje uključuju GMiner, CUDA miner, EVBF Cuda Ekuihash Miner, između ostalih koji podržavaju Ekuihash algoritam.
 • Pulovi sa kojima se rudari BTG uključuju ccgmining.com, hashflare.io, minergate.com i nicehash.com.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE BITCOIN GOLD, MOŽDA ŽELITE DA RUDARITE KRIPTOVALUTU BITCOIN GOLD ILI ŽELITE KUPITI NEKU DRUGU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

#12) Aeternity

 

Najbolje za  pametne ugovore.

 

Aeternity omogućava korisnicima da pokreću i pokreću pametne ugovore ili decentralizovane aplikacije koje se povećavaju kroz državne kanale. Pametni ugovori se mogu izbaciti iz lanca. Njegovi slučajevi upotrebe uključuju decentralizovane finansije, plaćanja, zajmove, akcije, identitet, glasanje i upravljanje, internet stvari i igre.

 

Korišćen je za razvoj zamenljivih, nezamenljivih, ograničeno zamenljivih i ograničeno nezamenljivih tokena. Novčić je lansiran sa motivom povećanja skalabilnosti dApp-ova i pametnih ugovora, šardinga i ugovora van lanca.

 

Karakteristike:

 

 • Potrebno je oko 3 minuta da potvrdite blok na Aeternity blok lancu. Nagrada po miniranom bloku je 124 AE.
 • Softver za rudarenje uključuje CriptoDredge i Bminer. NBminer ili Gmeiner se takođe mogu koristiti na NVIDIA hardveru. Takođe možete isprobati HSPMinerAE, NiceHash.
 • Pulovi za rudarenje za rudarenje ovog novčića uključuju beepool.org, 2miners.com, voolipooli.com multi-coin fond za rudarenje. Najpopularniji bazen koji se koristi za rudarenje ovog novčića je 2miners pool sa udelom od 58%, a zatim beepool.org sa 41%.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE AETERNITY , MOŽDA ŽELITE DA RUDARITE KRIPTOVALUTU AETERNITY ILI ŽELITE KUPITI NEKU DRUGU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

#13) Dogecoin

 

Dogecoin blockchain nagrada je 10.000 DOGE po iskopanom bloku, a njegov spektakularan porast tokom godina, posebno u 2021. godini, čini ga odličnom metom za rudare kripto GPU-a. Mem novčić je zasnovan na algoritmu Script, koji čak podržava i kombinovano rudarenje kriptovaluta.

 

Na primer, možete ga spojiti zajedno sa Litecoin-om na svom GPU-u bez uticaja na performanse mašine. Stoga je to jedan od najboljih novčića za kopanje pomoću GPU-a.


RTX 3090 Ultra Gaming je verovatno vodeći GPU za rudarenje Dogecoin-a, ali možete isprobati i RTKS 2080 Ti, RTKS 2070, GeForce GTKS 1080 Ti, RKS 580 GTS i AMD Radeon RKS 5700KST. Što se tiče profitabilnosti, možete da generišete oko 49,99 dolara dnevno uz heš stopu rudarenja od 9.500 MH/s.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE DOGECOIN , MOŽDA ŽELITE DA RUDARITE KRIPTOVALUTU DOGECOIN ILI ŽELITE KUPITI NEKU DRUGU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

#14) Feathercoin

 

Feathercoin je kriptovaluta otvorenog koda koja vam omogućava bezbedno plaćanje bez ikakvih problema. Nudi mobilni novčanik za lako slanje i primanje FTC-a. To je jedan od najboljih altcoina za rudarenje pomoću GPU-a.

 

Ova kriptovaluta ima nulte naknade za plaćanje, tako da trgovci ne moraju da prenose mrežne troškove svojim klijentima. Feathercoin se može brzo izmiriti i izvršiti transakciju. To je jedna od najprofitabilnijih kriptovaluta za rudarenje.Kako rudariti FeatherCoin sa rudarskim pulom:

 

Evo koraka za rudarenje FeatherCoin-a sa rudarskim pulom

 

 • Napravite novčanik da biste primili svoje iskopane novčiće
 • Preuzmite softver za rudarenje sa Github stranice FeatherCoin-a i instalirajte ga
 • Pridružite se rudarskom bazenu
 • Kreirajte svoju batch datoteku, sačuvajte dokument kao format svih datoteka i dajte datoteci ime „mine.bat“
 • Počnite da rudarite FTC

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE FEATHERCOIN, MOŽDA ŽELITE DA RUDARITE KRIPTOVALUTU FEATHERCOIN ILI ŽELITE KUPITI NEKU DRUGU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

#15) Horizen

 

Horizen je jedna od najboljih kriptovaluta za rudarenje sa sigurnim blokčejn ekosistemom koji omogućava programerima i preduzećima da izgrade privatni blockchain. Obezbeđuje ZEN kriptovalutu sa potpunom enkripcijom za zaštitu trgovačkih komunikacija.


Horizen se može lako rudariti koristeći PoV (Proof-of-Vork) algoritam. Koristi HTTPS i CDN da bi obezbedio bezbedne transfere. Ova digitalna valuta vam omogućava anonimno obavljanje transakcija uz dobru privatnost. To je jedna od najprofitabilnijih kriptovaluta za rudarenje.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE HORIZEN , MOŽDA ŽELITE DA RUDARITE KRIPTOVALUTU HORIZEN ILI ŽELITE KUPITI NEKU DRUGU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

#16) Komodo

 

Komodo je blockchain platforma otvorenog koda koja vam omogućava da posedujete svoju prodaju tokena domaćina. Koristi tehnologiju Zero Knovledge Proof kako biste bili anonimni i privatni dok obavljate KMD transakcije.

 

Omogućava premeštanje vašeg novca između privatnih adresa bez ostavljanja javnih podataka. Komodo nudi Antara okvir koji vam pruža alate za end-to-end blockchain razvoj.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE KOMODO , MOŽDA ŽELITE DA RUDARITE KRIPTOVALUTU KOMODO ILI ŽELITE KUPITI NEKU DRUGU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

Kako rudariti kriptovalute pomoću GPU-a?

Evo koraka za rudarenje kriptovalute pomoću GPU-a:

 

Korak 1) Otvorite bilo koju dobru veb lokaciju za rudarenje u oblaku u svom pretraživaču

 

Korak 2) Izračunajte svoj profit od rudarenja odabirom parametara ugovora

 

Korak 3) Kupite kriptovalutu koja vam se sviđa

 

Sada ćete moći da kupite i rudarite kriptovalutu

 

Korak 4) Dodajte informacije o porudžbini kao što je naziv kriptovalute, heš stopa, rudarski fond itd.

 

Korak 5) Popunite obrazac za registraciju da biste dovršili proces

 

Korak 6) Verifikujte svoj broj mobilnog telefona

 

Korak 7) Sada se prijavite na svoj nalog da biste rudarili kriptovalutu pomoću GPU-a

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE NEKU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN ILI ŽELITE DA VAM POKAŽEMO KAKO DA RUDARITE KRIPTOVALUTU MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

Pitanja i odgovori u vezi rudarenja

Da li je rudarenje na GPU-u i dalje profitabilno?

 

GPU rudarenje je bio osnovni metod rudarenja Bitcoin -a pre 2013. Ovaj proces rudarenja je brzo zamenjen ASIC rudarima. GPU rudarenje je i dalje isplativo ako već imate GPU i vaši troškovi rudarenja su manji od vrednosti iskopane digitalne valute.

 

Koje su najbolje kriptovalute za rudarenje pomoću GPU-a?

Slede neke od najboljih kriptovaluta za rudarenje pomoću GPU-a:

 

Bitcoin – Najprofitabilnija kriptovaluta za rudarenje

Ethereum – Najbolje za pametne ugovore i korporativne rudare

Monero – Najbolje za rudare početnike

Ravencoin – Najbolji za rudarenje sa niskim ulaganjima

Bitcoin Gold – Najbolje za pojedinačne rudare

Feathercoin – Najbolje za rudare početnike

Dogecoin – Najbolji za rudarenje sa niskim ulaganjima

Litecoin – Najbolje za grupno rudarenje

 

Kako funkcioniše GPU rudarenje?

 

GPU je važna jedinica računara koja je odgovorna za renderovanje i prikazivanje slika i video zapisa. Jedinice za grafičku obradu su optimizovane za obradu velikih blokova podataka. Zbog toga je bolji od CPU-a za rudarenje. Ako rudarite bilo koju kriptovalutu pomoću GPU-a, ne morate često da prelazite između dva zadatka. Dakle, može obraditi više hešova istovremeno.

 

Šta je rudarenje kriptovaluta?

 

Rudarstvo kriptovaluta je proces u kojem se potvrđuju transakcije za različite oblike kripto rudarenja i dodaju u digitalnu knjigu Blockchain-a.

 

Koji su uobičajeni softveri za GPU rudarenje?

 

Evo uobičajenog softvera za rudarenje GPU-a:

 

 • NiceHash
 • Salad
 • Genesis Mining
 • MinerGate
 • CGMiner
 • MobileMiner

 

Koji su rizici uključeni u rudarenje kriptovaluta?

 

 • Podložniji prevari: prevarantima je lako da izvode prevare za rudarenje kriptovaluta. Ovo obično uključuje uzimanje vaših zarađenih kriptovaluta. Dakle, morate da istražite platforme za kripto rudarenje čitajući blogove i recenzije pre nego što ih koristite.
 • Zarada manje novca: Zarađujete manje novca sa kripto rudarenjem jer su usluge i oprema skupi, tako da dobijate vrlo mali iznos od toga.
 • Računarski hardver: Rudari bi trebalo da poseduju najnoviji hardver za računanje sa sve većom potrebom za uspešnim kripto rudarenjem. Zahtevaju specifičan hardver koji može biti skup. Popularni hardver potreban za rudarenje bitkoina je ASIC (integrisano kolo za specifičnu aplikaciju) koji može koštati preko 1500 dolara po računaru.
 • Troškovi struje: Snaga je primarni operativni trošak. Ova cena može da varira od 0,03 do 0,08 dolara po kVh (kilovat-sat). Promena u novom veku može napraviti razliku u profitabilnosti kripto rudarenja. Zbog toga je važno da rudari koriste energiju po nižoj ceni.

Zaključak

U zaključku, najbolje kovanice i kriptovalute za rudarenje danas su one koje nude jeftine opcije rudarenja. Trebalo bi da bude jeftinije za početak rudarenja. Ako tražite najjeftiniji kripto za kopanje, Monero i Ravencoin će biti dobar izbor. Monero, na primer, može da se kopa na procesorima sa normalnim računarskim hardverskim resursima.

 

Većina kriptovaluta zahteva najmanje GPU za rudarenje, ali najprofitabilnije zahteva ulaganje u ASIC-ove. Može biti skupo. Međutim, preporučujemo rudarenje u bazenu za rudarenje kriptovaluta kada budete spremni hardver i softver za rudarenje.

 

Platićete naknadu za rudarenje, ali većina pulova naplaćuje proviziju od zarađenog profita, tako da ne morate ni da brinete o plaćanju naknada, a da ništa ne zaradite. Pulovi povećavaju vašu zaradu od rudarenja jer imaju veoma visoke stope heširanja dobijene kombinovanjem heš stopa od mnogih ljudi. Oni imaju najveće šanse da osvoje blokove ili rudarske blokove od solo rudarenja.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE NEKU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN ILI ŽELITE DA VAM POKAŽEMO KAKO DA RUDARITE KRIPTOVALUTU MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

Konverzija.rs je platforma koja je kreirana u svrhu edukacije i obrazovanja o kriptovalutama, blockchain-u i decentralizaciji. 

Pročitajte najnovije vesti iz kategorije ZANIMLJIVOSTI.

Slični članci