17 jeftinih i potencijalnih kriptovaluta za ulaganje u 2022

Podeli:

17 jeftinih i potencijalnih kriptovaluta za ulaganje u 2022

Vrhunske kriptovalute privlače investitore koji žele da diverzifikuju svoja portfolija. Sada mnoge rastuće kompanije prihvataju kriptovalute kao legitimno sredstvo plaćanja, sada je dobro vreme za ulaganje u kriptovalute na osnovu vašeg budžeta. Evo vodiča koji će vam pomoći da shvatite u koje kriptovalute je sada najbolje uložiti. 

Evo nekoliko jeftinih kriptovaluta i tokena koji izgledaju kao pristojna investicija u 2022. godini, jer postoji mnogo izbora za najjeftinije altkoine sa potencijalom. Iako je Bitcoin i dalje najpopularnija kriptovaluta , postoje mnoge druge u usponu koje bi manji investitori trebali uzeti u obzir. Evo deset Bitcoin alternativa koje treba razmotriti. Kliknite da biste saznali šta su kriptovalute i blockhain?

VE CHAIN

vechain

Ako zaista tražite jeftinu kriptovalutu, VeChain bi vas mogao zagolicati. Čak i na sadašnjem nivou cena, eskalacija prodaje će izložiti uporne VET investitore značajnim gubicima. Kao rezultat toga, da bi se poboljšala kratkoročna stabilnost portfolija i osigurala unosna budućnost, poželjno je pustiti digitalnu imovinu da likvidira poslednjeg od slabih vlasnika, donoseći jasnoću strukture cena. 

VeChain koji je valuta za impresivno nazvan VeChain Thor Blockchain, koristi se za prenos vrednosti preko mreže. VeChain Thor Blockchain je dizajniran posebno za upravljanje lancem snabdevanja i poslovnim procesima korišćenjem tehnologije distribuirane knjige.

KARDANO

KARDANO

Očekuje se da će Cardano ostati jedna od najpopularnijih kriptovaluta zbog svoje fleksibilne mreže i brzih transakcija. Charles Hoskinson (suosnivač Ethereuma) je razvio Cardano. Skalabilnost, interoperabilnost i održivost su među njegovim glavnim prodajnim tačkama. Nedavno ažuriranje je konačno donelo mogućnost izgradnje pametnih ugovora na Cardano mreži. Cardano je oduvek bio poduhvat koji zahteva svoje vreme i postiže stvari postepeno. 

Ovo povećanje cene je zbog nedavnog ažuriranja koje je dodalo mogućnost pravljenja pametnih ugovora, omogućavajući programerima da počnu da rade na dApps, nekoliko novih kriptovaluta i DeFi polju. Ovaj novčić takođe ima niske naknade za transakcije i snažan razvojni tim koji radi na potpunoj decentralizaciji projekta. Programeri sada mogu da počnu da rade na dApps, novim kriptovalutama, pa čak i DeFi sektoru zahvaljujući pametnim ugovorima.  Kliknite da biste saznali Šta je KARDANO (ADA)? 

DOGECOIN

DOGECOIN

Nakon mračne prošlosti, ovaj novčić se ponovo pojavio zahvaljujući nadimku Elona Maska kao „Dodgemaster“. Niko nije očekivao da će ovaj mem novčić, koji je nastao 2013. godine, postati legitiman, a kamoli da bude uključen u top listu kriptovaluta. DOGECOIN, kriptovaluta koja je postala poznat ranije 2021 godine, zahvaljujući Elonu Masku, najjeftinija je kriptovaluta za kupovinu u 2022. Dogecoin je trenutno jedna od kriptovaluta za koju mnogi analitičari smatraju da je održiva opcija ulaganja. 

Kriptovaluta je bila u porastu u protekla četiri meseca, vraćajući se za više od 8000 procenata do sada u 2021. Kontroverzna kriptovaluta je premašila granicu od 50 Rs, čime je njena tržišna kapitalizacija dostigla rekordnih 80 milijardi dolara. Ovde možete pročitati više o Dogecoin-u.

UNISWAP

UNISWAP

Uniswap je DApp (decentraliziovana peer-to-peer aplikacija) bazirana na Ethereum-u koji omogućava korisnicima da trguju Ethereum tokenima. Unisvap ima dve glavne usluge: isporuku i korišćenje likvidnosti. Uniswap je objavljen u okviru DeFi okvira, a UNI token je pušten 2020. Haiden Adams, bivši Siemens mašinski inženjer, osnovao je Unisvap 2. novembra 2018. Preko upotrebe pametnih ugovora, protokol omogućava automatske transakcije između tokena kriptovaluta na blokčejnu Ethereum. Uprkos svom povoju na tržištu, UNI novčić je već dostigao velike prekretnice i sada je jedan od DeFi novčića koji ulazi u najbolju trku. Pošto je Unisvap nedavno pozicioniran kao prva decentralizovana berza koja je omogućila trgovanje na marginama i polugom, analitičari tržišta veruju da je ova cena ispod očekivanog potencijalnog rasta.

ETHEREUM

ETHEREUM

Ethereum je druga po veličini kriptovaluta proizvedena 2015. godine, sa tržišnom kapitalizacijom od 316 milijardi dolara. Ethereum blockchain  je zasnovan na pametnim ugovorima, koji omogućavaju decentralizovane aplikacije kao što su široko korišćene decentralizovane finansijske usluge (DeFi). Eter možda nije jeftina kupovina, ali vredi ulaganja. Ethereum je decentralizovani blockchain otvorenog koda koji omogućava korisnicima da kreiraju pametne ugovore. Izvorna kriptovaluta platforme je Eter (ETH). Posle bitkoina, to je druga najveća kriptovaluta u smislu tržišne kapitalizacije. Najrasprostranjeniji blockchain je Ethereum. Ethereum je zaslužan za postavljanje temelja za ono što se sada naziva decentralizovanim finansijama (DeFi). Zbog ranog uspeha Ethereuma, blockchain sada koristi značajan deo DeFi industrije. ara. Ovde možete pročitati više o Ethereum-u.

CHAINLINK

CHAINLINK

Chainlink-ova decentralizovana mreža oracle nudi ulaze i izlaze zaštićene od neovlašćenog pristupa za složene pametne ugovore na bilo kom blockchainu. Tržišna kapitalizacija LINK-a je nedavno premašila 20 milijardi dolara. Chainlink je sada konsolidovao svoje mesto kao 11. najvrednija kriptovaluta na Coinbase listi kao rezultat ovog koraka. Chainlink integriše podatke treće strane u pametne ugovore. Pametni ugovori na Ethereum-u će sada odgovarati na druge stope sredstava, globalne događaje i API pozive. Pametni ugovori su još pametniji uz Chainlink. Chainlink (ili Link) je kriptovaluta i mreža proročišta koja blokčejnu pruža podatke iz stvarnog sveta. To je jedan od primarnih izvora podataka koji se koristi za dostavljanje informacija decentralizovanim finansijskim aplikacijama. Chainlink je osnovao Sergej Nazarov 2017.

MONERO

MONERO

Monero (XMR)  je kriptovaluta otvorenog koda sa fokusom na privatnost koja je predstavljena 2014. Zasnovana je na konceptu i radi na njemu. Ovi blok lanci, koji su osnova digitalnih valuta, su javne knjige aktivnosti učesnika koje prikazuju sve transakcije mreže. 

Monero je bio svedok znatno bržeg rasta tržišne kapitalizacije i obima transakcija u 2016. nego bilo koja druga kriptovaluta, zahvaljujući svojim karakteristikama privatnosti. Njegovo prihvatanje na darknet tržištima, gde su ga korisnici koristili da kupuju različite kriminalne ili na drugi način nezakonite stvari, podstaklo je ovaj porast. Heš funkcija se koristi kao dokaz mehanizma rada. RandomKs se koristi za kreiranje nove valute i za nagrađivanje rudara za obezbeđenje mreže i verifikaciju transakcija.

POLIGON

POLIGON

Poligon (MATIC) je Ethereum kompatibilna blockchain interoperabilnost i platforma za skaliranje. MATIC token, koji se koristi za upravljanje, ulaganje i troškove gasa. Poligon je okvir za kreiranje blokčejn mreža koje su međusobno povezane. Koristi revolucionarno rešenje bočnog lanca da bi prevazišao neke od glavnih nedostataka Ethereuma, kao što su propusnost, loše korisničko iskustvo (velika brzina i odložene transakcije) i nedostatak kontrole zajednice. Ethereum sloj, sigurnosni sloj, sloj mreže poligona i sloj za izvršavanje su četiri sloja koji čine arhitekturu Poligona. Projekat Poligon je jedan od novijih pokušaja interoperabilnosti i skaliranja blokčejna, i ima za cilj da ublaži neka od očiglednih ograničenja projekata kao što su Polkadot i Cosmos.

EOS

EOS

Platforma pametnih ugovora tvrdi da može da izvrši milione transakcija u sekundi, a istovremeno eliminiše naknade za transakcije. EOS  obezbeđuje siguran pristup i autentifikaciju, dozvole, hostovanje podataka, kontrolu korišćenja i dApp-to-Internet povezivanje. Iako EOS ima dosta obećanja, Ethereum je njegov glavni rival i sada je popularniji.

IOTA

IOTA

IOTA  je distribuirana knjiga kriptovaluta i otvorenog koda napravljena za Internet stvari (IoT). On skladišti transakcije u svojoj knjizi koristeći usmereni aciklični graf, koji ima potencijal da bude skalabilniji od distribuiranih knjiga zasnovanih na blokčejnu. IOTA koristeći usmereni aciklični graf, koji ima potencijal da bude skalabilniji od distribuiranih knjiga zasnovanih na blokčejnu. Tržište je postavljeno da omogući preduzećima da prodaju podatke kako bi promovisali deljenje podataka. Štaviše, tržište je bez blokova, što znači da su sve mrežne transakcije besplatne. IOTA je hvaljena kao jedna od najboljih kriptovaluta ispod 1 dolara zbog ovih faktora.

BitTORRENT

BitTORRENT

BitTorrent valuta (BTT) je kriptografski token koji je kreiran kao proširenje BitTorrent protokola. Platforma za kriptovalute BTT tokena se razvija kako bi se proširile mogućnosti protokola. BitTorrent tim, na primer, radi na tome da infrastrukturu učini idealnom za programere dapp aplikacija trećih strana, razmenu vrednosti i bezbedno i brzo decentralizovano skladištenje podataka.

ETHEREUM KLASIK

ETHEREUM_KLASIK

Ethereum Classic je distribuirana računarska platforma zasnovana na blokčejnu sa funkcijama pametnih ugovora koja je otvorenog koda. Koristi prelaze stanja zasnovane na transakcijama na javnoj Ethereum virtuelnoj mašini da podrži modifikovani oblik Nakamoto konsenzusa (EVM). U 2016. godini, Ethereum Classic je stvoren kao rezultat hakovanja mreže. Originalni Ethereum blockchain je podeljen na dva dela, pri čemu je Ethereum Classic stariji od ta dva, a Ethereum najnoviji. 

Pametni ugovori su autonomne digitalne aplikacije koje se samostalno izvršavaju koje mogu da rade same po sebi kako je programirano, na osnovu premise „Kodeks je zakon“. Automatske bankomate (ATM) i Bitcoin sistem su dva primera takve upotrebe.

Basic Attention Token

Basic_Attention_Token

Basic Attention Token se bavi endemskom neefikasnošću i zloupotrebom privatnosti u industriji digitalnog oglasa. Na tako burnom tržištu, BAT je bio prilično stabilan. Cena jednog BAT-a ostala je konstantna u 2018. i 2019. godini, što ukazuje na njegov budući potencijal. Većinu vremena. BAT je uslužni token koji se koristi u Brave pretraživaču, koji je zabeležio nagli porast u upotrebi od 2019. Kao rezultat svega ovoga, BAT je jedna od najpopularnijih kriptovaluta.

BINANCE

BINANCE

Binance Coin (BNB) je kriptovaluta koja se može koristiti u berzi kriptovaluta Binance za trgovinu i plaćanje naknada. Od januara 2018. godine, Binance menjačnica je bila najveća svetska berza kriptovaluta, obavljajući preko 1,4 miliona transakcija svake sekunde. Binance valuta je prvobitno bila zasnovana na blokčejnu Ethereum i pratila je standard ERC 20, ali je kasnije postala izvorni token lanca Binance. Binance menjačnica je najveća svetska razmena kriptovaluta od aprila 2021. godine, sa preko 1,4 miliona transakcija u sekundi.

STELLAR

STELLAR

Izvorna kriptovaluta za Stellar, sistem plaćanja blok lanca otvorenog koda, je Lumen (KSLM). Stellar-ov cilj je da koristi blockchain tehnologiju za povezivanje finansijskih institucija i isporuku jeftinih transakcija u regionima u razvoju. Stellar je osnovao u julu 2014. Džed Mekejleb, dugogodišnji preduzetnik u oblasti kriptovaluta koji je izgradio bitkoin berzu Mt. Gok i zajednički razvio sistem plaćanja zasnovan na blokčejnu Ripple Labs. Stellar potvrđuje transakcije koristeći metod federalnog vizantijskog sporazuma (FBA), a ne redovnu rudarsku mrežu.

SOLANA

SOLANA

Prvobitno izdanje kriptovalute otvorenog koda Solana je napravljeno u aprilu 2019. Solana je blokčejn platforma sa SOL-om kao internom kriptovalutom. Ako tražite kriptovalutu sa velikom brzinom transakcija i niskim troškovima, uvek možete razmotriti solanu. Solana je arhitektura za javni blockchain visokih performansi. 


Solanin tok transakcija kroz mrežu sa PoS (Proof of Stake), tj. dokazom udela, PoH, odnosno dokazom istorije, nizom izračunavanja i knjigovodstvom sa proverljivim protokom vremena čini ga jedinstvenim u poređenju sa drugim kriptovalutama. PoH je jedan od razloga za njegovu veliku brzinu i jeftine transakcije. Ovaj konkretan ekosistem u kripto ima svoju uključenost u mnoge DeFi, NFT, Veb3 projekte i pametne ugovore. Solana je 2021. dostigla svoje vrhunce. Tržišna kapitalizacija 42 milijarde USD (od januara 2022.).

LITECOIN

LITECOIN

Prvobitno izdanje Litecoin decentralizovanog novca ili kriptovalute bilo je u oktobru 2011, od strane Čarlija Lija. Tenebrik je kreiran korišćenjem bitkoin kodova, dalje je razvijena Fairbrik alternativna verzija Tenebrik-a, rudarenje skripti od Fairbrik-a nasledilo je Litecoin kao otvoreni izvor, peer-to-peer kriptovalutu sa pionirskom tehnologijom koja je skoro identična Bitcoin-u. 

 

Ponuda lajtkoina je ograničena i nikada neće biti veća od 84 miliona lajtkoina. Litecoin je za pojedinca, kao i za preduzeća ili institucije. Litecoin je brži od bitkoina u transakciji jer je vreme bloka 2,5 minuta. U 2013, 2017 i 2021 lajtkoin je dostigao svoje nove maksimume. Kurs litecoina je 126 USD, a tržišna kapitalizacija 8,7 milijardi USD (od januara 2022.).

Odricanje od odgovornosti

Informacije na ovoj veb stranici nemaju nameru da budu investicioni, finansijski, trgovinski ili druge vrste saveta, i ne bi trebalo da smatrate bilo koji sadržaj veb stranice takvim.

Konverzija.rs je platforma koja je kreirana u svrhu edukacije i obrazovanja o kriptovalutama, blockchain-u i decentralizaciji. 

Pročitajte najnovije vesti iz kategorije ALTKONI.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

Menjačnica kriptovaluta

Naša menjačnica vrši sigurnu i brzu konverziju kriptovaluta po povoljnim kursnim stopama.

Edukacija o investiranju

konverzija-edukacija.rs je platforma koja je kreirana u svrhu edukacije i obrazovanja o novim načinima investiranja.

O nama

Naša misija je vrlo jasna – da u jeku vrtoglavog rasta i pada, raznoraznih špekulacija, istina i neistina, prenosimo najtačnije vesti iz sveta kriptovaluta…

Call Now Button