5 kriptovaluta koje koriste AI

Podeli:

5 kriptovaluta koje koriste AI

Kriptovalute i AI su dve tehnologije u nastajanju sa preklapajućim potencijalom. Dok AI obećava da će izvesti revoluciju u načinu na koji se podaci analiziraju, kriptovalute su spremne da promene finansijsko poslovanje sveta.
Kombinovanjem ove dve tehnologije istražuju se i razvijaju nove uzbudljive mogućnosti, koje pritom pružaju efikasna i bezbedna rešenja.

Najperspektivniji projekti koji uključuju AI i blokčejn trenutno su:

The Graph (GRT)

Graph je protokol za indeksiranje i ispitivanje podataka sa blok lanca na sličan način na koji Google indeksira i ispituje podatke sa web lokacija. On čini podatke lako dostupnim preko otvorenih API-ja, koji se nazivaju podgrafi. Koristi veštačku inteligenciju da decentralizuje vlasničke servere za indeksiranje, koji su skupi, složeni i nepoverljivi.
Izvorni token platforme The Graph je GRT. Koristi se za ovlašćena plaćanja u realnom vremenu, poravnjanje među trgovcima i transfer novca.

SingularityNET (AGIX)

SingularityNET predstavlja ambiciozno tržište veštačke inteligencije vođeno blokčejnom. Ovo je platforma koja omogućava svakome da deli, pravi i unovčava usluge veštačke inteligencije. Iako je početno lansiran na Etherumu sa tokenom AGI, tim ove kompanije je ranije ove godine izbacio sav AGI iz opticaja i zamenio ih novim tokenom AGIX.

IExec RLC (RLC)

IExec je decentralizovana platforma za računarstvo u oblaku, koja radi na Ethereum mreži. Osnovne ponude omogućavaju pristup računarskoj snazi, skupovima podataka i aplikacija na zahtev, a platforma nudi tokenizovane podsticaje decentralizovanoj mreži dobavljača resursa koji omogućavaju ove usluge.
Token iExec je RLC i on se koristi za plaćanje usluga na platformi.

Artifical Liquid Intelligence (ALI)

Alathea Artificial Liquid Intelligence ili Alathe AI je platforma na kojoj učesnici mogu zameniti svoje NFT-ove sa iNFT-ovima, koji žive u Alatheinom metaversumu, Nojevoj arci. Cilj Nojeve arke jeste da se jednog dana iskoristi za očuvanje, pa čak i za razvoj kolektivne inteligencije čovečanstva.
Token veštačke inteligencije ALI se koristi za različite radne transakcije uključujući I podizanje nivoa i obuku iNFT-a.

Fetch.ai (FET)

Fetch.ai je blokčejn platforma koja koristi AI kako bi pomogla ljudima pri automatizaciji svkodnevnih poslova, kao što su bukiranje parking mesta ili leta. Automatizovani bot poznat kao “digitalni blizanac”, koji predstavlja vas bi se povezao sa digitalnim blizancima iz avio-kompanija i dobavljača karata, kako bi pregovarali o poslu u vaše ime, koristeći parametre koje postavite.
FET je izvorna kriptovaluta platforme Fetch.ai i pokreće njenu unutrašnju ekonomiju.

Ukoliko ste zainteresovani za saradnju sa Konverzija.rs ili imate neko pitanje, ne oklevajte da nas kontaktirate.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

Menjačnica kriptovaluta

Naša menjačnica vrši sigurnu i brzu konverziju kriptovaluta po povoljnim kursnim stopama.

Edukacija o investiranju

konverzija-edukacija.rs je platforma koja je kreirana u svrhu edukacije i obrazovanja o novim načinima investiranja.

O nama

Naša misija je vrlo jasna – da u jeku vrtoglavog rasta i pada, raznoraznih špekulacija, istina i neistina, prenosimo najtačnije vesti iz sveta kriptovaluta…

Moža vas zanima

USD Coin (UCDC) je digitalna valuta koja je vezana za američki dolar u odnosu 1:1. To je oblik stabelcoina, što znači da je njegova vrednost dizajnirana da ostane stabilna i...
Friend.tech je revolucionarna decentralizovana mreža koja uvodi jedinstven koncept: pretvaranje prijatelja i njihovih mreža u “Shares” ili “Keys”. Ova inovativna platforma omogućava korisnicima da ulažu u društvene mreže svojih prijatelja...
Ripple je sistem za poravnanje plaćanja i mreža za menjanje valuta, koja može da obrađuje transakcije na globalnom nivou. Kreiran je od strane Ripple Labs Inc., kompanije iz silicijumske doline koju su...
Call Now Button