Bitkoin transakcije bez interneta?

Podeli:

Bitkoin transakcije bez interneta?

Švajcarska organizacija ZeroSync i Blockstream najavljuju pomoć u skaliranju bitkoina, pritom koristeći “ZK proofs” ili “dokaze bez znanja”, kriptografsku tehniku za dokazivanje validnosti informacija, a bez otkrivanja istih.

Satelitska mreža Blockstreama će omogućiti besplatan i neograničen pristup Bitkoinu širom planete tako što će emitovati blokčejn na svaku lokaciju, pa čak i tamo gde je loš internet signal ili ga uopšte nema. Sve ovo moćiće da uradi u deliću sekunde, umesto za nekoliko sati ili dana. Prema kompaniji ZeroSync prvo eksperimentalno emitovanje bi moglo doći do kraja godine.

“ZK proofs” će svakako doprineti tome da Bitkoin postane više privatan i sigurniji, jer ova tehnologija omogućava da se transakcije odvijaju na poverljiv način, a samo strane uključene u transakciju imaju pristup detaljima transakcije.

Takođe, ovo će doprineti skalabilnosti Bitkoina smanjenjem količine podataka koji treba da se obrađuju i čuvaju na blok lancu.

Robinu Linus, suosnivač ZeroSynca je u nedavnom intervju izjavio: “Bezbednost Bitkoina zahteva da svaki učesnik potvrdi svaku transakciju. Do sada, to nije bilo veoma efikasno. Osmišljeni su sistemi dokaza kao što su STARK. Koristeći ih za konstruisanje dokaza o trenutnom statusu Bitkoin lanca, a zatim ga emitujući preko satelita, bilo bi moguće napraviti Bitkoin dostupan praktično svim ljudima na planeti. Ne verujte, proverite.”

Konverzija.rs je platforma koja je kreirana u svrhu edukacije i obrazovanja o kriptovalutama, blockchain-u i decentralizaciji.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

Menjačnica kriptovaluta

Naša menjačnica vrši sigurnu i brzu konverziju kriptovaluta po povoljnim kursnim stopama.

Edukacija o investiranju

konverzija-edukacija.rs je platforma koja je kreirana u svrhu edukacije i obrazovanja o novim načinima investiranja.

O nama

Naša misija je vrlo jasna – da u jeku vrtoglavog rasta i pada, raznoraznih špekulacija, istina i neistina, prenosimo najtačnije vesti iz sveta kriptovaluta…

Moža vas zanima

Pojava kriptovaluta transformisala je finansijski pejzaž, a Bitkoin se pojavio kao najistaknutiji digitalni adut. Investitori širom sveta pokazali su veliko interesovanje za Bitkoin zbog njegovog potencijala za visoke povratke. Međutim,...
Kriptovalute su osvojile svet brzinom svetlosti. Od lansiranja Bitcoina 2009. godine, kripto tržište je eksponencijalno poraslo, a sada postoje hiljade različitih kripto kovanica koje možete izabrati. Sa uvođenjem novih novčića...
Menjačnica kriptovaluta je mesto koje nudi usluge razmene kriptovaluta. Slično tradicionalnim menjačnicama i menjačnice kriptovaluta rade po aktuelnom kursu. Možete ga pronaći na našoj stranici ili ih dobiti od radnika...
Call Now Button