Flybondi postaje prvi avioprevoznik koji nudi NFT karte

Podeli:

Flybondi postaje prvi avioprevoznik koji nudi NFT karte

Argentinska niskobudžetna komapanija Flybondi odlučila je da napravi veliki pomak u prodaji svojih avio karata, pa je tako počela štampu karata od kojih će svaka biti nepovratni token ili NFT. Servis koji se bavi prodajom naziva se “Ticket3.0” i stvoren je u saradnji sa TravelX, Web3 kompanijom specijalizovanom za prodaju NFT karata.

Prema saopštenju kompanije Flybondi, ono što oni nude svojim putnicima jeste fleksibilno iskustvo, jer omogućavaju da putnici kupe svoje karte unapred bez da definišu svoju planove putovanja ili ko će biti sami putnici. Kupci avio karata će moći lako da preimenuju, prenesu ili prodaju svoju kartu.

Kompanija TravelX ne naplaćuje naknadu kada kupci kartu kupe prvi put, ali uzima 2% procenta svaki put za transakciju obavljenu na sekundarnom tržištu. Takođe i aviokompanija uzima 2% od ovih transakcija.

Prema rečima generalnog direktora kompanije Flibondi, Mauricio Sana, “Ovim lansiranjem nastojimo da ostvarimo pozitivan uticaj u vazduhoplovnoj industriji kroz inovacije i primenu blokčejn tehnologije. Promena pravila igre nikada nije laka, ali znamo da je naš cilj da evoluiramo i ponudimo našim putnicima novu fazu slobode letenja.”

Do sada smo mogli da vidimo da su razne industrije, umetnici ili kolekcionari uveli sistem NFT-a, ali kupovina avio karata na ovaj način je svakako nešto revolucionarno.

Kripto svet nastavlja kontinuirano da napreduje u pogledu razvoja i inovacija i biće veoma zanimljivo videti njegov dalji napredak.

Konverzija.rs je platforma koja je kreirana u svrhu edukacije i obrazovanja o kriptovalutama, blockchain-u i decentralizaciji. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

Menjačnica kriptovaluta

Naša menjačnica vrši sigurnu i brzu konverziju kriptovaluta po povoljnim kursnim stopama.

Edukacija o investiranju

konverzija-edukacija.rs je platforma koja je kreirana u svrhu edukacije i obrazovanja o novim načinima investiranja.

O nama

Naša misija je vrlo jasna – da u jeku vrtoglavog rasta i pada, raznoraznih špekulacija, istina i neistina, prenosimo najtačnije vesti iz sveta kriptovaluta…

Moža vas zanima

Kriptovalute su osvojile svet brzinom svetlosti. Od lansiranja Bitcoina 2009. godine, kripto tržište je eksponencijalno poraslo, a sada postoje hiljade različitih kripto kovanica koje možete izabrati. Sa uvođenjem novih novčića...
Menjačnica kriptovaluta je mesto koje nudi usluge razmene kriptovaluta. Slično tradicionalnim menjačnicama i menjačnice kriptovaluta rade po aktuelnom kursu. Možete ga pronaći na našoj stranici ili ih dobiti od radnika...
Kriptovalute i AI su dve tehnologije u nastajanju sa preklapajućim potencijalom. Dok AI obećava da će izvesti revoluciju u načinu na koji se podaci analiziraju, kriptovalute su spremne da promene...
Call Now Button