Blog » Zanimljivosti » Kako napraviti kriptovalutu: vodič korak po korak
Kako napraviti kriptovalutu

Kako napraviti kriptovalutu: vodič korak po korak

od mihajlo

Da li ste znali da je preko 20.000 kriptovaluta navedenih na CoinMarketCap- u (od avgusta 2022.)? Od kada je bitkoin došao na tržište 2009. godine, globalni finansijski sistem nikada nije bio isti. Sa brzinom kojom novi novčići ulaze u prostor, čini se da je lako stvoriti sopstvenu kriptovalutu.

 

Ali pre nego što požurite sa stvaranjem sopstvenog digitalnog novčića, morate tačno da razumete šta je kriptovaluta i koja tehnologija stoji iza nje.

 

Možda imate mnogo pitanja o kreiranju kriptovalute, kao što su: Da li je legalno kreirati kriptovalutu? Da li da kreiram kripto novčić ili kripto žeton? Gde da navedem svoju kriptovalutu? Da li su mi potrebni milioni dolara za pokretanje kriptovalute?

 

Imamo odgovore.

 

U ovom članku kopamo duboko u digitalne valute i donosimo vam detaljan vodič o tome kako da kreirate kriptovalutu.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE NEKU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

Šta je kriptovaluta?

Kriptovaluta je elektronski medij koji omogućava ravnopravni prenos vrednosti bez potrebe za ovlašćenjem trećih strana. Zaista, decentralizovana priroda kriptovaluta kao jedna od njenih karakterističnih osobina je ono što je privuklo mnoge ljude poput vas u svoj svet.

 

Digitalne valute koriste blokčejn tehnologiju da obezbede brži i jeftiniji način plaćanja (više od međunarodnih plaćanja), u poređenju sa tradicionalnim sistemima kao što su banke. Transparentnost kroz mogućnost evidentiranja transakcija u javnoj knjizi (blokčejn) dodaje šarmu kriptovaluta.

 

Kriptovaluta nije potpuna bez blockchaina, decentralizovane peer-to-peer (P2P) mreže koja sadrži blokove podataka. Ovi blokovi su u skladu sa internodnim komunikacionim protokolom, potvrđuju nove blokove i čuvaju informacije o transakcijama redosledom kojim se javljaju.

 

Kreiranje kripto novčića u odnosu na kripto žeton

Pre nego što kreirate sopstvenu kriptovalutu, prvo morate da znate razliku između kripto novčića i kripto žetona . Iako se ova dva termina često koriste naizmenično u kripto svetu, oni se na neki način razlikuju. Kripto novčići su digitalne valute dizajnirane da rade u okviru određenog blockchaina, dok su kripto tokeni digitalna sredstva kreirana od strane decentralizovanih aplikacija (DApps) i platformi izgrađenih na vrhu postojećeg blockchaina.

 

Kovanice su dizajnirane od nule da funkcionišu kao valuta i izgrađene su na njihovom blokčejnu. Oni su oblik transakcije i funkcionišu slično fiat valuti. Novčići čuvaju vrednost i predstavljaju sredstvo razmene između dve strane. Na primer, Bitcoin je novčić, a ne žeton.


U međuvremenu, kripto tokeni su digitalna imovina kodirana u okviru pametnih ugovora i korišćena u DApp aplikacijama i platformama na postojećem blokčejnu. Na primer, ERC-20 tokeni su izgrađeni na vrhu Ethereum blockchaina. Postoji mnogo tipova tokena, kao što su tokeni za igre, uslužni tokeni kao što su stabilni i tokeni upravljanja i digitalna sredstva kao što su tokeni koji nisu zamenljivi (NFT).

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE NEKU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

Obično je lakše kreirati token nego novčić pošto su tokeni izgrađeni na postojećim blok lancima. To znači da možete iskoristiti postojeću blockchain tehnologiju za kreiranje tokena. Neki tokeni se čak mogu kreirati i bez kodiranja! Na primer, aplikacija CoinTool vam pomaže da generišete ERC-20 token sa samo nekoliko klikova.

Metode za stvaranje kriptovalute

Slede tri načina za pravljenje kriptovalute, od najtežih do najtežih:

 

  • Razvijte svoj blockchain i kriptovalutu od nule
  • Napravite izmene u postojećem blokčejn kodu
  • Kreirajte kriptovalutu za rad na postojećem blokčejnu
  • Ovi izbori obično zahtevaju tehničko znanje, novac i tim. Za neke programere kriptovaluta, tehnološki naprednija rešenja obezbeđuju veće prilagođavanje.

 

Opcija 1: Razvijte svoj blokčejn i kriptovalutu od nule

 

Kreiranjem kodova možete izgraditi sopstveni blok lanac i kreirati izvorni novčić. Ovaj izbor vam daje najkreativniju fleksibilnost i kontrolu nad vašim novčićem, ali zahteva značajan nivo tehničke veštine u razvoju blokčejna. Takođe ćete morati da uložite novac i vreme u razvoj celokupne blockchain tehnologije.

 

Opcija 2: Izmenite postojeći blokčejn kod

 

Možete razviti sopstvenu kriptovalutu izmenom postojećeg izvornog koda blokčejna, takođe poznatog kao forking . Litecoin i Bitcoin Cash , na primer, odvojili su se od Bitcoina.

 

Ova ruta će nesumnjivo zahtevati da imate neku tehničku stručnost. Srećom, glavni blok lanci kao što su Ethereum i EOS imaju otvorene izvorne kodove koji su lako dostupni na GitHub- u .

 

Nakon preuzimanja i izmene izvornog koda, i dalje morate da sarađujete sa blokčejn revizorom i tražite iskusnog advokata. Odatle možete početi da kreirate sopstvenu kriptovalutu.

 

Opcija 3: Kreirajte kriptovalutu za rad na postojećem blokčejnu


Ako je sve što želite da napravite kripto token, ne morate da kreirate novu blokčejn platformu ili da menjate postojeću blokčejn infrastrukturu. Platforme kao što je Ethereum su dizajnirane da omoguće ljudima da izgrade svoj ekosistem. Ova opcija odgovara ljudima koji nisu upoznati sa kodiranjem. Popularni mem token, Shiba Inu token (SHIB), je ERC-20 token napravljen na Ethereum blok lancu.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE NEKU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

Kako napraviti kriptovalutu

Sledi vodič korak po korak za kreiranje kriptovalute:

 

1. Definišite svoje ciljeve

 

Šta želite da postignete svojom kriptovalutom? Da li želite da funkcioniše kao monetarna razmena ili kao skladište vrednosti?

 

Od početka morate da definišete svoju svrhu za digitalnu valutu sa jasnim slučajem upotrebe na umu. Identifikujte problem i potražite načine na koje vaš novčić kriptovalute može da ga reši iz nove perspektive.

 

Na primer, kreatori CELO -a, kripto tokena zasnovanog na mobilnim uređajima, prepoznali su da korisnici pametnih telefona mogu biti ključni za masovno usvajanje kriptovaluta. Tako su napravili token koji omogućava svakome ko ima mobilni uređaj da šalje uplate koristeći adrese na njihovoj listi kontakata.

 

Još jedan dobar primer je Bitcoin, koji je razvijen kao decentralizovana zamena za fiat valute nakon globalne recesije 2008. Nasuprot tome, Ethereum je izgrađen kao platforma koja podstiče kreiranje decentralizovanih aplikacija (DApps) od strane programera.

 

Nakon što odlučite šta želite da postignete sa svojim digitalnim novčićem, sledeći korak je da mu date ime i dizajnirate njegov logo. Logo je lice vašeg novčića i pomaže mu da se istakne među drugim brendovima.

 

Sledeći je kritični deo vašeg projekta kriptovaluta: stvaranje bele knjige. Prva stanica za većinu investitora u kripto prostoru je bela knjiga valute. Ovaj dokument kopa duboko u kriptovalutu i ​​pruža detaljne informacije o njoj.

 

Često uključuje izjavu o problemu, rešenju, kripto ekosistemu i tokenomiku vašeg novčića. Možete napisati belu knjigu ili unajmiti stručnjake da to urade umesto vas.

 

Takođe će vam trebati veb lokacija i nalozi društvenih medija za vašu kriptovalutu. Kada je beli papir spreman, uključite ga na veb lokaciju zajedno sa stranicom „O“ i drugim bitnim informacijama o vašem novčiću.

 

Na kraju, da biste privukli ljude da ulažu u vaš projekat tokom inicijalne ponude novčića (ICO) ili inicijalne ponude dek -a (IDO), uverite se da je sva dokumentacija u vezi sa vašim projektom jednostavna, jasna i bez preteranog tehničkog žargona.

 

2. Dizajnirajte mehanizam konsenzusa

 

Sledeće je da izaberete metod za postizanje konsenzusa o validaciji vaših transakcija kriptovalutama. Mehanizam konsenzusa obezbeđuje sistem za čvorove na računarskoj mreži da se dogovore o validnosti transakcija kako bi se obezbedila ta mreža.

 

Dva najčešća mehanizma konsenzusa su dokaz rada (PoV) i dokaz udela (PoS). Oni se razlikuju na različite načine kao što je prikazano u nastavku:

 

U početku, PoV je bio uobičajena metoda. To je kompjuterski težak protokol koji podupire Bitcoin blockchain i mnoge druge kriptovalute. Rudari se upuštaju u žestoko takmičenje u rešavanju matematičke zagonetke na PoV sistemu kako bi verifikovali transakcije. Nagrada u obliku kriptovaluta se dodeljuje rudaru koji uspešno doda blok lanca.

 

Međutim, mehanizam konsenzusa o zarobljeništvu naišao je na ozbiljnu kritiku zbog svoje potrošnje električne energije i pratećeg pritiska na životnu sredinu. Shodno tome, razvijeni su mehanizmi koji manje opterećuju računarske resurse. PoS, u kojem validator potvrđuje transakcije ulaganjem kovanica, a ne konkurentskim rudarenjem, smatra se kredibilnom alternativom PoV-u.

 

Takođe možete da se odlučite za druge mehanizme konsenzusa koji su dostupni u blokčejn prostoru. Delegirani dokaz udela (DPoS) je popularna verzija PoS-a koju koriste Tron i EOSIO. Tu su i mehanizmi konsenzusa dokaz autoriteta (PoA) i dokaz o sagorevanju (PoB).

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE NEKU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

3. Izaberite Blockchain

 

Bez obzira na način kreiranja kriptovalute na koji se odlučite, potrebno je da imate blockchain. U zavisnosti od mehanizma konsenzusa za koji smatrate da najbolje odgovara vašoj kriptovaluti, moraćete da izaberete postojeću blokčejn platformu koja je podržava. Na primer, ako želite da koristite PoS algoritam, onda se možete odlučiti za Cardano ili Near blockchain.

 

Postoje četiri glavna tipa blockchaina: javni, privatni, hibridni i konzorcijum. 

 

Ako kreirate kriptovalutu za privatnu upotrebu, onda je neophodan dozvoljeni blok lanac, a ne javni blok koji može da pristupi bilo ko na vebu.

 

4. Kreirajte čvorove

 

Kada se odlučite za platformu, sledeći korak je preuzimanje potrebnog softvera i konfigurisanje čvora. Čvorovi su uređaji koji pokreću softver blok lanca. Čvorni računar učestvuje u potvrđivanju i prenošenju transakcija i čuvanju istorije transakcija na blokčejnu.

 

Postoji mnogo tipova dostupnih čvorova za validaciju kripto transakcija. Kada kreirate svoju kriptovalutu, važno je da znate koje tipove čvorova želite za svoj blockchain.

 

Zapamtite, stvaranje čvora od nule zahteva napredne tehničke veštine. Većina blokova ima postojeću strukturu čvorova koja se koristi za validaciju transakcija.

 

5. Uspostavite Blockchain arhitekturu

 

U ovoj fazi planirate unutrašnje funkcionisanje infrastrukture vaše kriptovalute. Kako će funkcionisati mreža vaše kriptovalute? Ovo se odnosi na stvari kao što su format transakcija, mrežni protokol i algoritam konsenzusa.

 

Ako se odlučite da izgradite svoju kriptovalutu na postojećem blokčejnu, imaćete koristi od njegove postojeće arhitekture. Većina glavnih blokčejnova ima nepromenljivu, dokazanu, decentralizovanu kriptografsku arhitekturu.

 

Pored toga, u ovom trenutku morate da smislite tokenomiju svog novčića. Koliko novčića nameravate da proizvedete? Kolika će biti veličina cirkulacionog zaliha? Pažljivo razmatranje faktora tokenomije je od suštinskog značaja za uspešno kreiranje kriptovalute.

 

Uvek uspostavite ravnotežu. Kad god je u opticaju prevelik broj kovanica, novčić može imati nisku vrednost. Nasuprot tome, manje kovanica bi moglo biti skupo za investitore da ih kupe.

 

6. Integrišite API-je

 

Nakon dizajniranja interne arhitekture vaše kriptovalute, sledeće je da ugradite interfejse za programiranje aplikacija (API). API obezbeđuje kanal komunikacije između čvorova u mreži i takođe pomaže da softver bude razumljiv krajnjim korisnicima).

 

Integracija API-ja igra važnu ulogu u obezbeđivanju bezbednosti i privatnosti vaše kriptovalute. API-ji takođe obezbeđuju saradnju unutar blokčejna, posebno kada se obavljaju transakcije.

 

Kada birate API, uverite se da vaš željeni blockchain ima funkcionalnost za njega. Na primer, ako koristite PoV blockchain, moraćete da integrišete Bitcoin API.

 

7. Dizajnirajte interfejs

 

Za uspeh usvajanja kriptovaluta, interfejsi koji se koriste moraju biti jednostavni i lepi za gledanje. Dobro dizajniran kripto interfejs privlači nove korisnike i doprinosi korisničkom iskustvu.

 

Imajte intuitivan korisnički interfejs za svoju kriptovalutu. Zapamtite da su kriptovalute već složena tema. Dakle, korisnici traže interfejs koji je jednostavan za korišćenje i jednostavan za navigaciju za svoje kripto transakcije.

 

Dribbble i Fireart su dobri izvori inspiracije za vaš interfejs kriptovalute.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE NEKU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

8. Generišite adresu novčanika

 

Kada instalirate čvor, sledeći korak je da napravite adresu novčanika da biste olakšali transakcije. Adresa novčanika je jedinstveni niz slova i brojeva povezanih sa određenom kriptovalutom.

 

Možete kreirati adresu novčanika korišćenjem usluge na mreži ili instaliranog programa na vašem lokalnom računaru.

 

9. Učinite svoju kriptovalutu legalnom

 

Iako je kriptovaluta počela bez uplitanja vlade, ovo polje privlači veliku pažnju regulatora. Zakonitost i propisi u vezi sa kriptovalutama se razlikuju u zavisnosti od jurisdikcije.

 

Nemojte kovati sopstveni kripto novčić ako niste u zemlji koja je pogodna za kriptovalute . I pre nego što kreirate svoj ICO, počnite da istražujete da li su ICO dozvoljeni u vašoj zemlji. Možete angažovati pravnog savetnika da dobijete prave informacije. Takođe, na dnu bele knjige vašeg novčića, uverite se da ste uhvatili pravne aspekte vašeg projekta.

 

H3 10. Razvijte svoju kriptovalutu

 

Da biste osigurali uspeh stvaranja vaše kriptovalute, morate je plasirati na tržište. Da biste napravili buku oko novčića, možete najaviti ispuštanje na svojim zvaničnim nalozima društvenih medija. Takođe možete angažovati influensere da plasiraju kriptovalutu svojim sledbenicima.

 

Moraćete da kreirate aktivnu i živahnu kripto zajednicu na kanalima društvenih medija, kao što su Telegram, Reddit i Tvitter. Možete promovisati ICO svog novčića tako što ćete imati jak beli papir ili angažovati marketinšku firmu da obavi posao. Takođe možete imati airdrop kampanju, sličnu Arbitrum-ovom Odissei airdrop- u za plasiranje njihovog projekta.

 

Kada se vaša kriptovaluta pokrene i pokrene, morate redovno da vršite reviziju sistema da biste izgradili kredibilitet i poverenje kod korisnika vaše kriptovalute.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE NEKU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

Koliko košta stvaranje kriptovalute?

Troškovi stvaranja sopstvenog novčića zavise od složenosti projekta. Za kripto kovanice (koji se smatraju fleksibilnijim i sigurnijim), cena je veća zbog ogromnih početnih troškova razvoja i stalnih troškova održavanja.

 

Kreiranje novog kripto novčića može vas koštati između 10.000 i 30.000 dolara , a cena može biti veća u zavisnosti od nivoa prilagođavanja.

 

Moraćete da angažujete blokčejn programera i druge kripto stručnjake, uključujući dizajnere i pravne savetnike, da vam pomognu u kreiranju. Prosečna stopa za blokčejn programera širom sveta je između 81 i 100 dolara po satu .

 

S druge strane, kripto tokeni su jeftiniji i lakši za kreiranje jer je potrebno samo da razvijete i primenite pametni ugovor. Sa samo 500 dolara , možete primeniti izuzetno osnovni pametni ugovor za kreiranje kripto tokena.

Koliko vremena je potrebno za stvaranje kriptovalute?

U zavisnosti od nivoa težine, razvoj kriptovalute od temelja može trajati od jednog do šest meseci . Vaš nivo tehničke stručnosti direktno korelira sa vremenom potrebnim za uređivanje postojećeg kriptografskog koda.

 

Izgradnja osnovne kriptovalute pomoću automatizovanih alata traje samo nekoliko minuta. Možete kopirati Bitcoin-ov kod, dodati promenljivu ili modifikovati vrednost za sopstveni blok i novčić. Međutim, promena koda zahteva značajnu ekspertizu kodiranja.

 

Još jedan izazov je održavanje, podrška i promocija novčića, pošto morate da izgradite sopstvenu blokčejn logiku da biste pokrenuli svoj novčić. Angažovanje stručnjaka može smanjiti vreme, ali ćete morati da platite za specijalizovani razvoj softvera.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE NEKU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

Zašto kreirati sopstvenu kriptovalutu?

Kriptovalute sve više ometaju različite industrije, kao što su zabava, sport, lanac snabdevanja i mnoge druge. Sa neposrednim prelaskom sa veb2 na veb3 , kripto industrija će nastaviti da se širi.

 

Slučajno, sve je veći broj korporacija koje se okreću blokčejn tehnologiji kako bi razvile originalna rešenja za složene poslovne probleme. Bilo da ste kompanija ili lični brend, postoji nekoliko razloga da kreirate sopstvenu kriptovalutu.

 

Finansijska sloboda

 

Kriptovalute ne kontrolišu centralizovane finansijske institucije, kao što su centralne banke. Postoji veća finansijska fleksibilnost oko stvaranja i upravljanja novcem. Funkcionalnost valute možete prilagoditi određenim poslovnim operacijama.

 

Ako ste u poslu koji se bavi međunarodnom trgovinom, posedovanje sopstvene kriptovalute može da obezbedi brza prekogranična plaćanja po nižoj ceni, u poređenju sa korišćenjem banaka i drugih tradicionalnih finansijskih sistema kao što je SVIFT.

 

Business Branding

 

Posedovanje kriptovalute povećava vrednost vašeg brenda. Nije ni čudo što veliki brendovi kao što su Tesla , JPMorgan, Meta i mnogi drugi uključuju kriptovalute u svoje dugoročne strategije.

 

Posedovanje sopstvene kriptovalute pruža prednost u odnosu na konkurenciju kroz povećanu efikasnost i superiorno korisničko iskustvo. Kupci imaju utisak da ste upoznati sa tehnologijom (što jeste ili ćete biti), što povećava njihovo poverenje u vas. Takođe pružate alternativu plaćanja za globalne klijente, uključujući korisnike koji nemaju banku.

 

Project Crovdfunding

 

Kriptovalute su odličan način za prikupljanje sredstava za projekat. Bez obzira da li trebate rano da finansirate svoju kompaniju ili želite da započnete crovdfunding kampanju, izdavanje vaše kriptovalute će biti način da dođete do potencijalnih investitora.

 

Možete odlučiti da imate ICO ili IDO da biste prikupili sredstva za svoje poslovanje od javnih ili privatnih investitora.

 

Sigurnost i štednja

 

Pošto je kriptovaluta globalna valuta, štedite na konverziji valuta i naknadama za transakcije koje dolaze sa međunarodnim plaćanjima. Štaviše, vaša valuta ne podleže inflatornim merama.

 

To je Budućnost

 

Usvajanje kriptovaluta i blokčejna raste. Kako fiat valute nastavljaju da se bore sa bezbroj izazova, kao što su centralizacija i nedostatak privatnosti, digitalne valute pružaju atraktivnu alternativu.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE NEKU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

Tri najbolje kriptovalute na tržištu

 

Bitcoin

 

Bez obzira na to koliko je kriptovaluta lansirano, Bitcoin (BTC) i dalje vlada u svemiru. Kao prvi još uvek postojeći novčić koji je ušao na tržište kriptovaluta, vrednost bitkoina je neverovatno porasla i doživela je izuzetan porast iz godine u godinu.

 

Kao blockchain i coin, Bitcoin pruža decentralizovanu platformu koja olakšava anonimni i transparentni prenos vrednosti.

 

Ethereum

 

Ethereum (ETH) je uveo koncept pametnih ugovora i DApp- ova u kripto svet, proširujući mogućnosti blokčejna i kriptovalute.

 

Ethereum naplaćuje naknadu za gas da bi olakšao validaciju transakcija na svojoj mreži. Ogromna popularnost Ethereuma dovela je do zagušenja mreže, što je posledično rezultiralo visokim naknadama za gas i malim brzinama transakcija.

 

Ali sa nadogradnjom na mehanizam konsenzusa PoS preko Ethereum 2.0 , mreža će potencijalno moći da se skalira, čime se povećava brzina transakcije i smanjuju naknade za gas.

 

Tether

 

Tether (USDT) je token koji je vezan za američki dolar u odnosu 1:1. Tether stabilni koin se izdaje na više blok lanaca, kao što su Algorand , Ethereum i Tron.


Kao jedan od najpopularnijih stabilnih kovanica , Tether je kreiran da ublaži kripto korisnike od nestabilnosti kripto tržišta. Uživa u velikom obimu trgovanja, a korisnici ga mogu držati na različitim kripto platformama kako bi zaradili kamatu.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE NEKU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

Završne misli

Naučiti kako da napravite kriptovalutu nije lak podvig. Koliko god želeli da imate sopstvenu kriptovalutu, potrebno je dosta vremena i resursa. Moraćete da kreirate komplikovane kodove, uronite u fundamentalno razumevanje blockchain tehnologije i imate solidan marketinški plan. Čak i uz svu tu pripremu, kriptovaluta koju kreirate možda neće doneti uspeh.

 

Srećom, ne morate da učite kod da biste posedovali kriptovalutu. Možete se prijaviti na berzama kriptovaluta i početi trgovati kriptovalutama za nekoliko minuta.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE NEKU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

Konverzija.rs je platforma koja je kreirana u svrhu edukacije i obrazovanja o kriptovalutama, blockchain-u i decentralizaciji. 

Pročitajte najnovije vesti iz kategorije ZANIMLJIVOSTI.

Slični članci