Kako pretvoriti bitkoine u EUR ili USD

Podeli:

Kako pretvoriti bitkoine u EUR ili USD

Da li želite da unovčite Bitcoin?

Da li je vreme da rezervišete neki profit i pretvorite svoje bitkoine u tradicionalne račune?

Čitajte dalje da biste naučili kako da unovčite Bitcoin i dobijete nešto novca iz stvarnog sveta. 

Sporo, ali postojano, svi na svetu su uhvaćeni u novu ideju Bitcoina. A najčešće postavljano pitanje je i dalje – Da li ste već investirali u Bitcoin?

A zašto da ne, imajući u vidu da je bolja od zlata i tradicionalne fiat valute, a da ne spominjemo, ima ograničenu ponudu i podleže raznim ekonomskim zakonima koji sugerišu i njen budući rast.

Međutim, želeo bih da ponovim reči prvog Bitcoin Evanđeliste – Trace Maiera.

Zlato je dobar novac i ograničeno u ponudi, ali se ne kreće dobro. Dolar se dobro kreće, ali nije ograničen u ponudi. Bitcoin se dobro kreće i ima ograničenu ponudu, zbog čega je nadmašio oba od svog stvaranja 2009. godine.

Sasvim je prirodno da tokom vremena raste u svojoj vrednosti, bez obzira na to šta stručnjaci kažu, a kada se mora povećati vrednost, postavlja se očigledno pitanje ostvarivanja vašeg profita.

Za ostvarivanje profita potrebno je prodati BTC u zamenu za fiat/keš što je prihvatljivo u njihovim matičnim zemljama.

Stoga, mislimo da je prikladno razgovarati o pitanjima koja vam padaju na pamet dok prodajete bitkoine za gotovinu.

  • Kako pretvoriti bitkoine u dolare (USD) ili bilo koji drugi fiat?
  • Kako otkupiti bitkoine za gotovinu?

Top 6 najjačih Bitcoin hakova kroz istoriju

Postoji nekoliko jednostavnih načina da pretvorite BTC u USD, INR, EUR ili GBP, od kojih su neki navedeni u nastavku.

Međutim, pre nego što odaberete bilo koju od navedenih metoda, morate da saznate kako želite da primite svoj fiat. Možete prodati bitkoine lično za gotovinu ili ih možete prodati na berzi i dobiti novac direktno na vaš bankovni račun.

Takođe imate mogućnost da potrošite svoj Bitcoin na kupovinu stvari od Amazona koristeći usluge kao što su Lolli ili Bitrefill .

Međutim, pretpostavljam da za sada želite da prodate svoje bitkoine i dobijete čvrstu gotovinu lično ili direktno na svoj bankovni račun.

1. Preko Fiat prihvata razmene

Najlakši način je da saznate fiat koji prihvata razmene u vašoj zemlji. Zatim im možete prodati svoje bitkoine u zamenu za fiate kao što su USD, EUR ili GBP. Neke od razmena koje vam to omogućavaju navedene su u nastavku.

  • CEX – USD
  • CoinMama -USD/EUR
  • Coinbase -USD/EUR
  • Binance – USD/EUR

Razumemo da sve gore navedene opcije možda neće raditi globalno jer se gotovinski sistem razlikuje od zemlje do zemlje.

Za takve prodavce postoji još jedna opcija P2P prodaje/kupovine bitkoina preko LocalBitcoins-a (aka LBC).

2. LocalBitcoins

Local-Bitcoins

LocalBitcoins  je Bitcoin start-up sa sedištem u Helsinkiju, Finska, koji radi od 2012. To je P2P Bitcoin razmena. Ima kupce i prodavce na terenu u više od 15.000 gradova u 248 zemalja. Velike su šanse da ćete pronaći kupca u svojoj zemlji preko LocalBitcoins-a.

Lepota Localbitcoins-a je u tome što direktno imate posla sa kupcem i možete da primate novac u bilo kom od podržanih formata (bankovni depozit, Paypal, Payoner, gotovina). Kada je reč o pretvaranju bitkoina u fiat, Localbitcoins je jedan od najpoželjnijih izbora za one koji ne žele da koriste razmenu.

Možete upoznati kupce/prodavce na mreži i izvršiti trgovinu van mreže. Možete platiti gotovinom ili poslati iznos. Takođe možete birati između raznih drugih opcija kao što su Paypal ili SEPA ili direktni bankovni depoziti za pretvaranje bitkoina u gotovinu (USD, EUR, INR, JPI, CNI, AUD, dinar itd.) [sve zavisi od kupca/prodavca].

Možete jednostavno da filtrirate svoju zemlju na osnovu načina plaćanja koji želite da izaberete. Samo da znate, sve naknade ovde postavlja prodavac dok LocalBitcoins deluje kao escrov menadžer.

Oprez:  Obavezno proverite reputaciju kupca/prodavca; veća reputacija znači većeg kupca/prodavca od poverenja.

LocalBitcoin je sigurno najlakši način za stanovnike bilo koje zemlje da otkupe svoj Bitcoin za gotovinu.

bitkoin_pretvaranje_u_eure

3. Pretvorite BTC u USDT kao digitalni fiat

Ako ne žurite da pretvorite svoj BTC u fiat valutu vaše zemlje, možete pretvoriti Bitcoin u USDT (Tether ).

Korišćenje USDT-a ima svoje prednosti u poređenju sa poslovanjem u USD ili EUR ako planirate da kupite bitkoine kasnije. Redovno premeštanje gotovine na bankovni račun i sa njega može oduzeti mnogo vremena.

Takođe, ne morate da brinete o volatilnosti kriptovaluta kada pređete na USDT, jer USDT uvek održava paritet sa stvarnim američkim dolarima, stoga uvek održava svoju vrednost od 1 USD po USDT.

Ovo će takođe smanjiti vašu glavobolju da uvek prenosite fiat valute na berze za kupovinu bitkoina, jer se USDT može koristiti za kupovinu bitkoina kasnije, ako želite.

A dobra stvar kod USDT-a je da za razliku od mnogih fiat berzi, USDT podržavaju mnoge berze širom sveta. Neke od ovih razmena su navedene u nastavku. I sami smo koristili ovu funkciju srednje konverzije u USDT.

 USDT (Tether) podržane razmene:

  • Binance
  • Wazirx
  • Bitfinex

Zaključak: Pretvaranje bitkoina u gotovinu

bitkoin_u_fiat_valute

Ovo su neki popularni načini pretvaranja vaših bitkoina u USD ili odgovarajuću fiat gotovinu vaše zemlje. 

Uskoro ćemo napraviti listu opcija za prodaju i kupovinu bitkoina u zemlji, što će vam olakšati život pri razmeni bitkoina u gotovinu.

Kada unovčite svoje Bitcoine za gotovinu, imajte na umu poreze. Ako je u pitanju velika suma, morate platiti porez. Možete koristiti alat kao što je  Koinly, da biste izračunali porez na dobit od prodaje bitkoina.

Drugi način da pretvorite svoj Bitcoin u gotovinu je prodaja Bitcoina svojim prijateljima i porodici.

Ako je vaš razlog da ostvarite neki profit, a ne zato što se ne osećate sigurnim u budućnost Bitcoina, prodaja bitkoina direktno prijateljima i porodici je idealan izbor.

Ovo će im takođe pomoći da počnu da koriste Bitcoin, a zajedno ćete uštedeti na naknadama za transakcije (posrednički).

Međutim, ovim putem ide samo nekolicina, jer smo ranije preporučili da nikome ne otkrivate svoju bitkoin investiciju i holding.

Ako vam je ovaj članak informativan, podelite ga sa prijateljima i porodicom koji žele da znaju o pretvaranju bitkoina u gotovinu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

Menjačnica kriptovaluta

Naša menjačnica vrši sigurnu i brzu konverziju kriptovaluta po povoljnim kursnim stopama.

Edukacija o investiranju

konverzija-edukacija.rs je platforma koja je kreirana u svrhu edukacije i obrazovanja o novim načinima investiranja.

O nama

Naša misija je vrlo jasna – da u jeku vrtoglavog rasta i pada, raznoraznih špekulacija, istina i neistina, prenosimo najtačnije vesti iz sveta kriptovaluta…

Moža vas zanima

Kriptovalute su osvojile svet brzinom svetlosti. Od lansiranja Bitcoina 2009. godine, kripto tržište je eksponencijalno poraslo, a sada postoje hiljade različitih kripto kovanica koje možete izabrati. Sa uvođenjem novih novčića...
Menjačnica kriptovaluta je mesto koje nudi usluge razmene kriptovaluta. Slično tradicionalnim menjačnicama i menjačnice kriptovaluta rade po aktuelnom kursu. Možete ga pronaći na našoj stranici ili ih dobiti od radnika...
Kriptovalute i AI su dve tehnologije u nastajanju sa preklapajućim potencijalom. Dok AI obećava da će izvesti revoluciju u načinu na koji se podaci analiziraju, kriptovalute su spremne da promene...
Call Now Button