Blog » Zanimljivosti » Kripto platforma: DeltaPrime – delimično kolaterizovani krediti
Kripto platforma_ DeltaPrime

Kripto platforma: DeltaPrime – delimično kolaterizovani krediti

od mihajlo

Otključavanje punog potencijala DeFi-ja. Do sada smo u kripto-u redovno nailazili na kredite koje protokoli nude na osnovu vašeg depozita. Po pravilu se radi o kreditima kod kojih je obezbeđenje veće od vrednosti kredita. Najpoznatiji primer je Maker, gde je ovaj odnos 170%.

Za zajam od 100 dolara, potrebno je da položite kolateral u vrednosti od 170 dolara, a čak i tada sistem može da vas likvidira u ekstremnim padovima cena.

DeltaPrime – krediti pod kolateralom

Ovaj problem rešava DeltaPrime. DeltaPrime je nova decentralizovana platforma za kreditiranje i kripto ulaganje na blokčejnu Avalanche. DeltaPrime vam omogućava da pozajmite do 500% vašeg depozita. Za uloženih 100 dolara, platforma će vam dati do 500 dolara više, koje možete koristiti za ulaganje, razmenu ili neke druge akcije koje vam donose profit.

Da bi kreirao trenutnu verziju aplikacije, DeltaPrime tim je dobio 300.000 dolara od kompanije Ava Labs, a u toku je prikupljanje dodatnog novca kojim bi se obezbedio dalji razvoj.

Kako DeltaPrime funkcioniše?

Svaki put kada uplatite depozit u DeltaPrime, protokol kreira poseban pametni ugovor koji služi kao svojevrsni trezor u okviru kojeg možete obavljati različite aktivnosti; svap, ulog…Međutim, postoji jedno važno ograničenje – ne možete podići pozajmljeni novac u novčanik.

 

Sve se odvija u okviru pametnog ugovora – vašeg trezora, samo vi imate kontrolu nad svojim trezorom, vi odlučujete gde ćete u okviru platforme ulagati, šta ćete kupiti i koju ćete od ponuđenih opcija koristiti. Projekat još nije ni u beta fazi i integrisane su samo neke od osnovnih funkcija.

 

Platforma radi na blokčejnu Avalanche i kao zalog se koriste Avaks tokeni u kojima se dobija i zajam. Unutar platforme, možete zameniti tokene za druge tokene uz pomoć integrisanih DEKS-ova

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE NEKU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

Odakle dolazi novac za kredit?

Nakon što deponujete Avax tokene, odobrava vam se kredit u iznosu do 5 puta većeg iznosa uplaćenog, pa se postavlja pitanje odakle taj novac. Novac dolazi iz fonda u koji korisnici stavljaju novac da bi zaradili naknadu, a vi takođe plaćate naknadu za taj svoj zajam. DeltaPrime koristi ‘decentralizovani fond za pozajmljivanje’ za likvidnost, kao i mnogi drugi DeFi projekti, na primer Aave.

 

Integrations

 

DeltaPrime je tek nedavno lansiran i do sada su integrisani samo osnovni protokoli na Avalanche blockchain-u, odnosno Pangolin i Iield Iak koji omogućavaju korisnicima da ulože i razmenjuju tokene. Najavljuju još integracija iz projekta, a posebno je zanimljivo da razvijaju sistem koji će im omogućiti da lako plug’n’plai integraciju protokola i bez ičijeg odobrenja.

Na kraju krajeva, u interesu svih je da se poveća obim trgovanja ili TVL (Total Value Locked) kroz integraciju sa DeltaPrime-om.

 

Decentralizacija, DAO i token

 

Važan aspekt cele priče je decentralizovano upravljanje sistemom. DeltaPrime se pokreće pametnim ugovorima i ne postoji osoba ili grupa ljudi koja odobrava ili odbija vaše kredite, sve se dešava automatski.

 

Korisnici su jedini menadžeri svojih trezora, a sve transakcije su vidljive na blokčejnu. Plan puta DeltaPrime-a takođe uključuje uspostavljanje DAO-a, decentralizovane organizacije sa ciljem da prenese odluke o tome koji protokol će integrisati i slično sa programera na zajednicu. 

 

Učešće u donošenju odluka i upravljanju čitavim sistemom biće nagrađeno tokenom, kao što je uobičajeno kod drugih DAO ​​organizacija.

 

Plan je da se konstantno uvode poboljšanja, kao što su stop-loss funkcija, podržan rad u više blokčejnova, automatizovane strategije, uvođenje mogućnosti obezbeđivanja likvidnosti u nekoliko različitih DEKS-ova, itd…

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE NEKU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

DeltaPrime - investicione strategije

DeltaPrime platforma korisnicima pruža različite strategije ulaganja, a pripremaju se i automatizovane strategije „jedan klik“ radi lakšeg korišćenja.

 

Izdvojiću jednostavnu strategiju sa obezbeđenjem kolaterala koji štiti korisnika od likvidacija.

 

Primer:

 

Deponujete 100 USD u Avak tokene na osnovu kojih uzimate zajam od 400 USD takođe u Avak tokene. Zamenite svoj depozit od 100 USD unutar platforme sa Avak-a na USDC i tako ga osiguravate od pada cene Avak-a, a ceo pozajmljeni iznos (400 USD u Avak-u) ulažete u Iield Iak.

 

Sve dok je vaš API ulog veći od API zajma, vi ste u plusu i ostvarujete prihod. Ovde treba izračunati i transakcijske cene. Dobra stvar u vezi sa ovom strategijom je da nema rizika da vaš depozit bude likvidiran, s obzirom na to da je u stabilnoj valuti i da dobijate svih 400 dolara kao nagrade za ulaganje.

 

Likvidacija

 

Maksimalni dozvoljeni odnos depozita i kredita je 1:5, tako da sa povećanjem cene Avak-a, može se desiti da vaš odnos pređe 1:5, u kom slučaju ćete morati da odložite i prodate deo Avak-a da biste doneli odnos nazad ispod podrazumevanog 1:5. Uskoro će se sav ovaj posao obavljati automatski uz pomoć botova kao deo automatizovanih strategija.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE NEKU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

Sigurnost DeltaPrime protokola

Na platformi su do sada obavljene dve revizije pametnih ugovora, a planirana je ponovna revizija pre lansiranja beta verzije kako bi se pokrile buduće funkcije kao što su stop-loss i automatizovane strategije. Prema rečima članova tima, razmatra se uvođenje smart contract osiguranja od strane specijalizovanih osiguravajućih društava. 

 

Kada govorimo o bezbednosti, treba da znate da DeltaPrime koristi Redstone kao proročište. Redstone je decentralizovani agregator orakula koji uzima podatke iz mnogo različitih izvora, što povećava tačnost i pouzdanost isporučenih podataka.

Strategije ulaganja DeltaPrime-a

Ulaganje može ići dalje od jednostavne razmene ili ulaganja tokena. Napredni investitori imaju tendenciju da kombinuju mnoštvo finansijskih instrumenata kako bi upravljali svojim rizikom i ostvarili veći profit. 

Pošto DeltaPrime integriše mnoštvo DeFi protokola, kombinovanje instrumenata je lakše nego ikad. Ispod je lista mogućih strategija ulaganja koje se mogu koristiti u DeltaPrime-u. Iako ni približno iscrpna, ova lista bi vas mogla inspirisati da pronađete sopstvene strategije.

Jednostavne strategije

Shorting

Ako imate kratki rok za DeltaPrime, menjate svoja pozajmljena sredstva za stabilcoin. Shortingom preokrećete uobičajeni način sticanja profita, tako što ćete zaraditi novac na vrednosti tokena koja pada umesto na gore. Trebalo bi da skrate žetone kada očekujete da će vrednost žetona opasti. Shorting se takođe koristi kao način zaštite od rizika, kao što je objašnjeno u predstojećim strategijama.

Kako to da uradim

 • Zalog depozita
 • Pozajmite
 • svap kolateral + (deo) pozajmljenih sredstava za stablecoin

Potencijalni povrat

Primer:

LTV = 400%

delta prime protokol strategija staking primer

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE NEKU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

Ova tabela prikazuje potencijalne povrate kratkog spoja sa LTV od 400%.

na primer. ako kratite 100% tokena na svom Prime nalogu i cena padne za 10%, ostvarujete profit od 50% vašeg kolaterala.

 

Delta neutralne strategije

 

Delta neutralne strategije su strategije koje smanjuju rizik cene na 0. To znači da bez obzira da li je strategija profitabilna ili ne, ni na koji način ne zavisi od pravca ili veličine kretanja cena osnovnog sredstva(a). 

 

Delta neutralne strategije su zasnovane na hedžingu, što znači sticanje suprotne, jednake pozicije. Smanjenje rizika obično ide ruku pod ruku sa smanjenjem nagrade. 

 

Iz tog razloga delta neutralne strategije obično nisu veoma atraktivne za niske kapitalne investicije, već su privlačne uglavnom kitovima. Pružajući vam dodatni kapital za vaše investicije, DeltaPrime je savršeno prilagođen da delta neutralna strategija bude odličan izbor za maloprodajnog investitora.

 

DeltaPrime je savršeno mesto za postavljanje delta neutralnih strategija niskog rizika/visoke nagrade

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE NEKU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

DeltaPrime - Avalanche

U početku, ideja o zaduživanju bez poverenja, pod kolateralom je bila samo to, ideja. Ideja koja se činila nemogućom i poziv na rizik i eksploataciju. Potreba je bila jasna, ali i izazov: „Kako dati kapital bez provere kreditne sposobnosti, a istovremeno zaštititi štediše?“

 

Rođen je Prime Account: namenski pametni ugovor koji bi držao sredstva, dok bi istovremeno omogućavao ulaganja u mnoštvo protokola sa bele liste. Likvidacioni botovi su trebali da rade u pozadini, štiteći sredstva štediša. Maksimalna efikasnost i sigurnost.

 

Ovaj glavni nalog bi potencijalno mogao da otključa desetine milijardi dolara, koji su trenutno zaključani u protokolima pozajmljivanja. To jest, ako se rasporedi na pravi lanac, sa pravom podrškom.

 

Avalanche

 

U potrazi za savršenim lancem za implementaciju, odlučeno je da će ovom lancu biti potrebna likvidnost, neophodna za rast DeltaPrime-a. Biće potrebne niske naknade za gas za inače skupo kreiranje glavnog naloga i visok protok za pouzdane likvidacije. 

 

A s obzirom na očekivani rast DeltaPrime-a i veb3 u celini, sve ovo bi trebalo da bude pouzdano, bez obzira na broj korisnika u lancu.

 

Očigledan izbor. Ideja o DeltaPrime-u i Prime nalogu je predstavljena Ava Labs-u, kreatorima Avalanche-a, koji su odmah pokazali podršku DeltaPrime-u. Ova podrška je došla na više načina.

 

Investicija

 

Fondacija Avalanche podržava DeltaPrime uz značajnu investiciju kroz program Avalanche-Ks. Čineći to, omogućili su nam da uspostavimo tim, kreiramo POC, napravimo alfa verziju koju vidite danas i to dvaput revidiramo. Njihova podrška u izgradnji ove jake osnove omogućila nam je da razmišljamo i gradimo dugoročno. Prioriteti bezbednosti u odnosu na brzinu i pouzdanost nad hajkom su rezultati toga.

 

Savetnici

 

Izgradnja projekta koji inovira postojeći DeFi sistem pozajmljivanja dolazi sa svojim izazovima. Iako neki možda pokušavaju sami da se suoče sa ovim izazovima, mi više volimo da se obratimo drugim stručnjacima u ovoj oblasti kako bismo doneli najbolje moguće odluke. 

 

U izgradnji DeltaPrime-a tamo gde je danas, tim Ava Labs je bio od izuzetne pomoći u tom pogledu. Tokom protekle godine, imali smo dvonedeljne razgovore sa članovima njihovog osnovnog tima, pomažući nam u strategiji DeltaPrime-a širom sveta.

 

Kako se lansiranje bližilo, tim Ava Labs je postao sve važniji akter u DeltaPrime-u, jer su nas povezali sa osnivačkim timovima drugih uspostavljenih protokola.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE NEKU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

Avalanche je najbrža platforma za pametne ugovore u blokčejn industriji, mereno vremenom do finalnosti, i ima najviše validatora koji obezbeđuju njegovu aktivnost od bilo kog protokola dokazivanja uloga. Lavina je neverovatno brza, jeftina i zelena. Svaka aplikacija sa omogućenim pametnim ugovorom može nadmašiti svoju konkurenciju postavljanjem na Avalanche. Ne verujete? Probajte Avalanche danas.

Protokol DeltaPrime.

Do sada znate do čega nam je stalo i kako merimo svoj uspeh . I čujem vas kako razmišljate: „U redu, ali šta vi radite?“. Ne brinite više, ovaj članak će vam reći šta tačno radimo i kako to uspevamo. Kao vaš lični Prime Broker, sve se svodi na pružanje:

 

 • Podkolateralizovani krediti
 • Vaš lični sef
 • Vaša kripto početna stranica
 • Neverovatna efikasnost
 • Hajdemo u to.

 

Podkolateralizovani krediti

 

Zahtevanje da depoziti budu veći od kredita je loše za naš ekosistem, kao i za pojedinačne investitore. Zbog toga korisnicima nudimo kredite sa nedovoljno obezbeđenja. Kao primer: sa depozitom od 100 dolara vrednosti imovine, možete da pozajmite sredstva u vrednosti do 500 dolara. 

 

Povrh toga, možete u potpunosti iskoristiti svoj kredit i svoj depozit za investiranje. Pogodno za vas i dobro za novčani tok našeg ekosistema, od koristi svima.

 

Sa svakim zajmom koji dajemo, mi smo korak bliže otključavanju blockchaina.

 

Vaš lični sef

 

Da bi se postigla maksimalna sigurnost, kolateral se ne objedinjuje. Umesto toga, svaki zajam stvara novi pametni ugovor, koji deluje kao vaš lični sef. Ovde se šalje zaduživanje, kao i kolateral. Vi kao investitor imate kontrolu o tome gde se sredstva u vašem sefu ulažu u okviru platforme. 

 

Pametni ugovor će pratiti vaše (ne)ostvarene dobitke i gubitke. Da li ste ostvarili dobitke — sjajno, jer je sada vaše da uzmete kao profit ako želite! Ako ste napravili gubitak, pametni ugovor ponovo izračunava ukupnu vrednost vašeg kredita u odnosu na kolateral. Ako je zajam 5 puta veći od iznosa vašeg kolaterala ili više, vaš kredit se smatra „nesolventnim“.

 

Radi vaše zaštite, pametni ugovor vam nikada neće dozvoliti da izvršite radnju koja bi direktno učinila vaš kredit nelikvidnim. Naravno, vaš kredit bi i dalje mogao postati nesolventan zbog kretanja cena. 

 

Ako završite sa nesolventnim kreditom, kako biste osigurali da vaš dug ne preraste vaš kolateral, zajednica može da povrati kontrolu nad sefom tako što će likvidirati deo nesolventnih pozicija. 

 

Zauzvrat, zajednica će biti nagrađena procentom likvidirane sume. Ovo obezbeđuje zajmoprimcima mir uma da nikada neće izgubiti više od svog kolaterala. Istovremeno, to osigurava davaocima kapitala punu otplatu kredita.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE NEKU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

Vaša kripto početna stranica

 

Dakle, pozajmljena sredstva možete koristiti samo u okviru platforme. Da li to znači da je platforma dovoljno obimna da zadovolji sve vaše potrebe ulaganja? Da, da i za dobru meru, da; upravo tu dolazi „Prime“ u „DeltaPrime“-u. 

 

Što se tiče vašeg ličnog kripto Prime brokerskog naloga, nameravamo ne samo da vam pružimo priliku za trgovinu na marginama, već i mnoštvo usluga koje se razvijaju pojedinačno -jedno.

 

 • Leveraged Staking
 • Advanced Staking
 • Leveraged liquidity providing
 • Cross-margin trading
 • One-spot trading opportunity with Pangolin, TraderJoe & SushiSwap
 • One-spot fund overview

 

Prethodne centralizovane priče o uspehu kao što su FTKS i Coinbase pokazuju da investitori vole napredne alate i polugu koje donose vrhunske brokerske kuće. Vrednost na početnoj stranici ispunjenoj prilikama je jasna. 

 

Ipak, u isto vreme, ogromna rastuća popularnost DeFi-ja pokazuje da mi takođe žudimo za bezbednošću, transparentnošću i efikasnošću koju decentralizacija donosi. DeltaPrime kombinuje najbolje iz oba sveta, pružajući vam decentralizovane mogućnosti ulaganja, na najbolji način.

 

Zbog toga DeltaPrime nije vaš redovni broker, to je vaša kripto početna stranica. Mesto odakle upravljate svim svojim kripto trgovinama i investicijama, jednostavno i intuitivno.

 

Neverovatna efikasnost

 

Ili da preformulišem to: jednostavno, intuitivno, neverovatno brzo, jeftino i ekološki prihvatljivo. Tamo gde se uverimo da je DeltaPrime jednostavan za korišćenje, za poslednja tri možemo da zahvalimo Avalanche-u. DeltaPrime je raspoređen na Avalanche-u, stoga koristi novi protokol konsenzusa Snežaka. 

 

Pružajući veću sigurnost, brzinu i efikasnost od drugih protokola, osigurani ste da su vaša sredstva potpuno bezbedna dok se transakcije odvijaju za manje od jedne sekunde (*kašalj* Ethereum). Sve vreme, zahvaljujući povećanoj efikasnosti, vaša naknada za gas je niska od nekoliko centi po transakciji.

 

Kako tačno garantujemo efikasnost u našem kodu (dolaze tehničke informacije)? Ovo radimo tako što koristimo beaconProki obrazac u primeni ugovora. Ovo nam omogućava da izolujemo pojedinačne ugovore od složenije, skuplje logike, što dovodi do znatno nižih troškova gasa. Što se tiče orakula, udružili smo se sa RedStone-om. 

 

Primanjem informacija o imovini na zahtev, umesto vašeg uobičajenog kontinuiranog toka, sa RedStone-om plaćamo samo stvarne informacije koje su nam potrebne, kada su nam potrebne. Ovo u velikoj meri poboljšava efikasnost i smanjuje troškove gasa u procesu.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE NEKU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

Zaključak

DeltaPrime je potpuno nova platforma koja nudi inovativna rešenja za kredite bez obezbeđenja i otključavanje značajne dodatne likvidnosti.

Uz sva najavljena poboljšanja koja dolaze, DeltaPrime želi da se pozicionira kao centralni deo DeFi prostora. Ako nema nepredviđenih zastoja, pred njima je svetla budućnost.

Konverzija.rs je platforma koja je kreirana u svrhu edukacije i obrazovanja o kriptovalutama, blockchain-u i decentralizaciji. 

Pročitajte najnovije vesti iz kategorije ZANIMLJIVOSTI.

Slični članci