Najbolje kriptovalute u novembru 2023.

Podeli:

Najbolje kriptovalute u novembru 2023.

Svet kriptovaluta se konstantno razvija, sa novim projektima koji se pojavljuju i onima koji prave značajne iskorake. Kako se približavamo novembru 2023. godine, vreme je da detaljnije pogledamo 10 najperspektivnijih kriptovaluta koje se izdvajaju od konkurencije. Ova digitalna sredstva pokazala su obećavajuće znake, što ih čini dostojnim kandidatima za investitore i entuzijaste koji žele da istraže kripto prostor.

1. Bitkoin (BTC):

Sa svojom robustnom tržišnom kapitalizacijom i dobro uspostavljenom infrastrukturom, Bitkoin je i dalje kralj kriptovaluta. Izdržao je test vremena i ima reputaciju digitalnog zlata. Oskudica Bitkoina, institucionalne investicije i tekuće usvajanje podstiču njen kontinuirani rast, što ga čini osnovnim sredstvom u bilo kom kripto investicionom portfoliju.

2. Ethereum (ETH):

Ethereum nije samo kriptovaluta; to je čitav ekosistem koji napaja decentralizovane aplikacije (DApps) i pametne ugovore. Sa predstojećom nadogradnjom Ethereum 2.0, čiji je cilj povećanje skalabilnosti i bezbednosti, Ethereum je spreman za dalji rast i usvajanje. Pored toga, implementacija Proof-of-Stake (POS) učiniće je energetski efikasnijom, privlačeći još više investitora.

3. Kardano (ADA):

Kardanova blockchain platforma ima za cilj da ponudi sigurnu i skalabilnu infrastrukturu za razvoj decentralizovanih aplikacija i pametnih ugovora. Sa snažnim fokusom na akademska istraživanja i rigorozne bezbednosne mere, Kardano je stekao priznanje kao pouzdana platforma za budućnost. ADA, domorodačka kriptovaluta, ima koristi od sve veće popularnosti projekta.

4. Ripple (XRP):

Ripple ima za cilj revoluciju prekograničnih transakcija obezbeđivanjem bržeg i jeftinijeg metoda kroz svoj protokol plaćanja, XRP Book. Rippleova partnerstva sa finansijskim institucijama i njeni stalni napori da unapredi svoju tehnologiju čine je kriptovalutom na koju treba obratiti pažnju.

5. Polkadot (DOT):

Polkadot je multi-lančana tehnologija koja omogućava različitim blockchain-ovima da se sarađuju i bezbedno dele informacije. Njegove funkcije interoperabilnosti i skalabilnosti čine je atraktivnom opcijom za programere i preduzeća. DOT, maternji simbol, ima solidan potencijal kako se polkadot ekosistem širi.

6. Chainlink (LINK):

Chainlink je decentralizovana oracle mreža koja povezuje pametne ugovore sa podacima iz stvarnog sveta, omogućavajući besprekornu interakciju između blockchaina i spoljnog sveta. Ona igra ključnu ulogu u premošćivanju jaza između pametnih ugovora i aplikacija u stvarnom svetu, što je čini osnovnim sredstvom za projekte decentralizovanih finansija (DeFi).

7. Binance Coin (BNB):

Binance Coin je izvorna kriptovaluta Binance menjačnice, najveće svetske berze kriptovaluta po obimu trgovanja. Kako Binance proširuje svoj ekosistem i usluge, izgledno je da će vrednost BNB-a rasti. Sa funkcijama kao što su popust na trgovačke takse i učešće u prodaji tokena, BNB je dokazala svoju upotrebnu uslugu i potencijal.

8. Litecoin (LTC):

Često nazivan „srebrom“ Bitkoinovog „zlata“, Litecoin nudi brže potvrde transakcija i efikasniji algoritam rudarenja. Uspostavila se kao pouzdana digitalna valuta i nastavlja da privlači investitore i trgovce na globalnom nivou.

9. Solana (SOL):

Solana se ponosi svojom brzom i niskobudžetnom blockchain infrastrukturom, koja podržava decentralizovane aplikacije i DeFi projekte. Sa svojom jakom zajednicom, partnerstvima i rastućim ekosistemom, SOL ima veliki potencijal za dalji rast.

10. Stellar (XLM):

Stelar ima za cilj da olakša prekogranična plaćanja i finansijske usluge za neobučene preko svoje blockchain platforme. Njena partnerstva sa velikim finansijskim institucijama i njena posvećenost društvenom uticaju čine je zanimljivom kriptovalutom na koju treba obratiti pažnju u novembru 2023.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

Menjačnica kriptovaluta

Naša menjačnica vrši sigurnu i brzu konverziju kriptovaluta po povoljnim kursnim stopama.

Edukacija o investiranju

konverzija-edukacija.rs je platforma koja je kreirana u svrhu edukacije i obrazovanja o novim načinima investiranja.

O nama

Naša misija je vrlo jasna – da u jeku vrtoglavog rasta i pada, raznoraznih špekulacija, istina i neistina, prenosimo najtačnije vesti iz sveta kriptovaluta…

Moža vas zanima

Rudarenje kriptovaluta je u stalnom razvoju, a jedna oblast koje je zabeležila značajan rast su aplikacije za rudarenje za Android uređaje. U ovom članku ćemo Vas upoznati sa pet najboljih...
Sa rastućom popularnošću kriptovalute Shiba Inu Coin (SHIB), ekosistem Shibarium nastavlja da se širi. Najnoviji dodatak ovom ekosistemu je Shibarium ID, startup koji ima za cilj da u SHIB zajednici...
USD Coin (UCDC) je digitalna valuta koja je vezana za američki dolar u odnosu 1:1. To je oblik stabelcoina, što znači da je njegova vrednost dizajnirana da ostane stabilna i...
Call Now Button