OASIS NETWORK – coin koji će sledeći poleteti

Podeli:

OASIS NETWORK – coin koji će sledeći poleteti

Dizajnirana za sledeću generaciju blockchain-a, Oasis Netvork je prva blockchain platforma sa otvorenom finansijom i odgovornom ekonomijom podataka sa omogućenom privatnošću. U kombinaciji sa velikom propusnošću i sigurnom arhitekturom, Oasis Network je u stanju da pokreće privatni, skalabilni DeFi, revolucionišući otvorene finansije i proširujući ga izvan trgovaca i onih koji rano usvajaju na masovno tržište. 

 

Njegove jedinstvene funkcije privatnosti mogu ne samo da redefinišu DeFi, već i da stvore novu vrstu digitalnog sredstva pod nazivom Tokenized Data koje korisnicima mogu da omoguće da preuzmu kontrolu nad podacima koje generišu i zarade za njihovo ulaganje u aplikacije – stvarajući prve odgovorne podatke ekonomija.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE OASIS NETWROK KRIPTOVALUTU ILI  ŽELITE KUPITI NEKU DRUGU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

ZAŠTO OASIS NETWORK?

Blockchain sa omogućenom privatnošću: Oasis Netvork polaže pravo na prvi skalabilni blockchain sa omogućenom privatnošću na svetu. ParaTimes na mreži Oasis može iskoristiti poverljivu računarsku tehnologiju kao što su sigurne enklave kako bi podaci bili poverljivi – otključavajući nove slučajeve upotrebe i aplikacije za blok lanac.

 

Skalabilni, privatni DeFi: Dizajn koji pruža mreža privatnosti Oasis može proširiti DeFi dalje od trgovaca i onih koji rano usvajaju – otključavajući novo glavno tržište. Plus njegov inovativan dizajn skalabilnosti donosi brze brzine i veliku propusnost za DeFi transakcije.

 

Omogućava tokenizaciju podataka: Oasis Netvork može tokenizirati podatke, otključavajući slučajeve upotrebe blokčejna koji menjaju igre i ekosistem aplikacija i projekata na mreži – pokrećući sledeću generaciju aplikacija koje su prve za zaštitu privatnosti.

 

Zajednica koja se brzo razvija: Oasis Netvork ima naprednu zajednicu od blizu hiljadu operatora čvorova, programera, poslovnih partnera, ambasadora i skoro deset hiljada članova zajednice angažovanih na globalnim društvenim kanalima.

 

Vrhunski tim: Oasis tim čine talentovani ljudi iz celog sveta, sa iskustvom iz Applea, Googlea, Amazona, Goldman Sachsa, UC Berkelei, Carnegie Mellon, Stanforda, Harvarda i drugih – svi posvećeni rastu i širenju uticaja mreže Oasis.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE OASIS NETWROK KRIPTOVALUTU ILI  ŽELITE KUPITI NEKU DRUGU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

ISTAKNUTE TEHNOLOGIJE

Konsenzus i izvršenje razdvaja u dva sloja – sloj konsenzusa i sloj ParaTime – za bolju skalabilnost i povećanu svestranost.

 

Razdvajanje konsenzusa i izvršavanje omogućava više parametarsa da paralelno obrađuju transakcije, što znači da složena opterećenja obrađena na jednom ParaTime neće usporiti brže, jednostavnije transakcije na drugom.

 

ParaTime sloj je decentralizovan, omogućavajući svima da razvijaju i grade sopstveni ParaTime. Svaki ParaTime se može razviti izolovano da zadovolji potrebe određene aplikacije, kao što su poverljivi računi, otvoreni ili zatvoreni komiteti i još mnogo toga.

 

Sofisticirano otkrivanje neusaglašenosti mreže čini Oasis efikasnijim od oštrine i paraheina – što zahteva manji faktor replikacije za isti nivo sigurnosti.

 

Mreža ima široku podršku za poverljivu računarsku tehnologiju. Oasis Eth / VASI Runtime je primer otvorenog koda poverljivog ParaTime-a koji koristi sigurne enklave kako bi zadržao privatnost podataka tokom obrade.

 

CoinList je neverovatno uzbuđen što partnerstvo s Oasis mrežom ne samo da podiže svest o njihovoj privatnosti i skalabilnom tj prilagodljivim i sposobnim za rast blockchain-u, već i što će ugostiti Oasis ROSE Garden na CoinList-u, novom mehanizmu koji nagrađuje zajednicu tokenima ROSE. Imali smo priliku razgovarati s timom Oasis -a i razgovarati o tome šta grade:

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE OASIS NETWROK KRIPTOVALUTU ILI  ŽELITE KUPITI NEKU DRUGU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

1. Šta je Oasis i zašto ga stvarate?

Oasis je prilagodljiv i lak za obradu blockchain osiguran za privatnost i izgrađen za decentralizovane finansije i odgovornu ekonomiju podataka u vlasništvu korisnika.

 

Svojom visokom adaptivnošću i arhitekturom za očuvanje privatnosti, Oasis Network ima za cilj pokretanje privatnih, skalabilnih Decentralizovanih Finansija (DeFi) — proširujući se izvan trgovaca i početnih korisnika na masovno tržište. 

 

Odlike privatnosti Oasis Network -a takođe mogu stvoriti novu vrstu digitalnog sredstva pod nazivom Tokenized Data koje korisnicima omogućuje da preuzmu kontrolu nad svojim podacima i zarade nagrade za njihovo ulaganje. 

 

Mreža koristi novu ParaTime arhitekturu koja odvaja konsenzus (sloj konsenzusa) od izračunavanja (paraTime sloj), što joj omogućava veću skalabilnost i podržava različite specijalizovane potrebe računanja.

2. Šta znači odgovorna ekonomija podataka? Šta su tokenizovani podaci i kakvu ulogu imaju u odgovornoj ekonomiji podataka?

Kombinacija poverljivog računarstva i blockchain-a Oasis Network omogućuje novu paradigmu zvanu Tokenized Data. Blockchain omogućava evidentiranje i provođenje politika korištenja s visokim integritetom i revizijom. 

 

Poverljivo računanje osigurava da podaci ostanu privatni tokom računanja i da se ne mogu ponovno koristiti bez dozvole. Ova kapsula podataka + politike stvara novu vrstu digitalnog sredstva koje se može koristiti uz posebne smernice za određenu naknadu ili razmenu vrednosti.

 

Uz Tokenized Data, Oasis Network može pokrenuti sledeću generaciju aplikacija zasnovanih na privatnosti i otključati novo odgovorno društvo podataka. Oni koji pružaju podatke na Oasis mreži mogu staviti svoje tokenizovane podatke na upotrebu. 

 

Mogu zaraditi nagrade ulaganjem svojih podataka u aplikacije koje ih žele analizirati ili kontrolisati kako se njihove najosjetljivije informacije upotrebljavaju i troše od strane usluga koje ih koriste.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE OASIS NETWROK KRIPTOVALUTU ILI  ŽELITE KUPITI NEKU DRUGU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

3. Zašto se Oasis tim odlučio za korištenje ParaTime arhitekture? Kako to funkcioniše, koji su njegovi troškovi i prednosti?

Oasis mreža je Layer 1 decentralizovana blockchain mreža dizajnirana da bude skalabilna, orijentisana ka privatnosti kao prioritetu,raznovrstna i svestrana. Jedinstvena ParaTime arhitektura odvaja konsenzus od obrade, koji sadrži dve glavne komponente, Consensus Layer i ParaTime Layer:

 

  • Consensus Layer je skalabilan, siguran, Proof-of-Stake konsenzus protokol visokog protoka, koji vodi decentralizovani skup veznih tačaka za proveru validnosti.
  • ParaTime Layer podržava i omogućava mnoga paralelna vremena izvođenja (ParaTimes), od kojih svaki predstavlja umnoženo računarsko okruženje sa zajedničkim stanjem.

 

Nekoliko ključnih prednosti Oasis ParaTime Layer uključuju:

 

  • Odvajanje konsenzusa i izvršenja omogućava mnogim ParaTimes-ima da paralelno obrađuju transakcije, što znači da složena radna opterećenja obrađena na jednom ParaTime-u neće usporiti brže i jednostavnije transakcije na drugom
  • ParaTime Layer je potpuno decentralizovan, dopuštajući svakome da razvije i izgradi svoj vlastiti ParaTime. Svaki ParaTime može se zasebno razviti kako bi zadovoljio potrebe određene aplikacije, poput poverljivih obrada, otvorenih ili zatvorenih odbora i još mnogo toga
  • Proverljiva metoda obrade mreže s otkrivanjem odstupanja čini Oasis ParaTime arhitekturu posebno efikasnom, zahtevajući manji faktor umnožavanja od shardinga i parachaina za isti nivo sigurnosti
  • Mreža ima široku podršku za poverljivu tehnologiju obrade. Oasis Eth/WASI Runtime je primer otvorenog koda poverljivog ParaTime -a koji koristi sigurne enklave za čuvanje podataka privatnim tokom obrade.

4. Kako se u Oasis Network integriše privatnost? Zašto je važno omogućiti privatnost na javnom blockchainu?

Oasis Network dizajnirao je prvi poverljivi ParaTime s podrškom za poverljive pametne ugovore. U poverljivom ParaTimeu, tačke vezivanja (nodovi) moraju koristiti vrstu sigurne tehnologije obrade podataka koja se naziva Trusted Execution Enviornment (Pouzdano okruženje za izvršenje.) 

 

TEE deluju kao hipotetička crna kutija za izvršavanje pametnih ugovora u poverljivom ParaTimeu. 

 

Šifrovani podaci odlaze u crnu kutiju zajedno s pametnim ugovorom, podaci se dešifruju, obrađuju pametnim ugovorom, a zatim se ponovno šifruju pre slanja iz TEE -a. Ovaj proces osigurava da podaci ostanu poverljivi i nikada ne procure ka operateru veznih tačaka ili tvorcu aplikacije.

 

Oasis Eth/WASI Runtime je otvoreni primer poverljivog ParaTimea koji koristi Intel SGX. Mogu se koristiti i druge sigurne kompjuterske tehnologije, kao što su ZKP, HE ili druge sigurne enklave. Nadamo se da ćemo u budućnosti podržavati dodatne tehnike obrade, kao što je sigurna više-dimenzionalna obrada, federativno učenje i još mnogo toga.

 

Poverljivost otključava niz novih načina upotrebe na blockchain-u dopuštajući da u aplikacijama na Oasis mreži koriste lični ili osetljivi podaci — poput JMBG, brojeva bankovnih računa i zdravstvenih podataka — što je neverovatno rizično na drugim Layer 1 mrežama.

5. Koja je strategija tima Oasis u odnosu na DeFi?

DeFi obećava da će stvoriti otvoreni finansijski sistem koji novac čini dostupnim ne samo putem pametnog telefona, internetske veze i poštovanja transparentnih pravila.

 

Ipak, zbog današnjih ograničenja DeFi-a, posebno u smislu skalabilnosti i privatnosti, dok su samomotivisanii trgovci i rudari iskoristili nezaštićene podatke Ethereuma i usporili protok kako bi stekli korist u DeFi-u danas, ovaj model je neodrživ.

 

Verujemo da se DeFi suočava sa svojim prvim odlučujućim trenutkom: iako je u prošloj godini došlo do ogromnog rasta u DeFiju, DeFi ekosistem mora prevazići svoje izazove u pogledu performansi i sposobnost manipulacije kako bi zauzeo aktuelna tržišta.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE OASIS NETWROK KRIPTOVALUTU ILI  ŽELITE KUPITI NEKU DRUGU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

6. Kako Oasis koristi privatnost i skalabilnost kako bi prevladao DeFi -jeve prepreke?

Oasis Network je dizajniran da proširi i produbi DeFi mogućnosti za velike i male igrače probijanjem prepreka koje trenutno zauzimaju prostor. Oasis Network pruža ključne prednosti koje će mu omogućiti da podrži sledeću generaciju DeFi -ja:

 

Privatni pametni ugovori, koji omogućuju stvaranje nove generacije decentraliziovanih aplikacija koje privatnost vide kao podsticajj za stvaranje poverenja kod svojih korisnika.

 

Privatno stanje i detalji transakcija, koji sprečavaju zlonamerne igrače da izigraju sistem kako bi ostvarili veći profit, a ograničavaju učešće manjih korisnika DeFi -ja

 

Fleksibilnost da podaci budu javni ili poverljivi, što omogućava DeFi Dappsu da se pridržava propisa, istovremeno osiguravajući zaštitu komercijalnih interesa i učešće finansijskih institucija u sistemu

 

Veliki protok koji smanjuje/eliminiše transakcijske naknade koje obeshrabruju sve osim bogatih za učestvovanje i sadejstvo u DeFi-u

 

Više prilagodljivih vremena izvršenja, što omogućava DeFi programerima da zadovolje potrebe svojih aplikacija i primenes kup podsticaja koji najbolje odgovaraju toj aplikaciji

 

Sposobnost tokeniziovanja podataka, što donosi reputaciju i zapise (kao što je kreditna ocena) DeFi-u tako što opkoljava i štiti podatke korisnika i omogućava stvaranje ad-hoc modela bodovanja.

 

Bezbedno izvršavanje, koje taba stazu stvaranju pozajmice podataka, gde su osnovni podaci, a ne samo tokeni, predmet same transakcije pozajmljivanja.

7. Koje je objašnjenje iza Oasis ROSE Garden-a?

Oasis ROSE Garden, novi mehanizam za nagrađivanje zajednice ROSE tokenima, a istovremeno čini Oasis Network jačom i sigurnijom.

 

Prvo “farmajući” ROSE s USDC -om ili USDT -om, a zatim “zalogom” (poznato i kao staking) ROSE, članovi zajednice mogu pomoći u doprinosu dugovečnosti mreže i podržati rast mreže Oasis dok zarađuju nagrade u obliku tokena ROSE.

 

Oasis ROSE Garden ne samo da će podržati Oasis Network, već će i pomoći razvoju zajednice dajući ljudima priliku da zarade ROSE pre pokretanja Mainneta.

8. Koji su neki od slučajeva upotrebe Oasis -a koji vas najviše uzbuđuju?

Ono što čini mrežu Oasis tako uzbudljivom je to što svojom jedinstvenom kombinacijom blockchaina i poverljivih kompjuterskih tehnologija, mreža može omogućiti načineupotrebe koji inače ne bi bili mogući. Mnogi od ovih jedinstveno omogućuju korisnicima da kontrolišu svoje podatke, a kompanijama da vrše analizu ili slobodno dele podatke bez rizika od curenja podataka ili problema s privatnošću.

 

Da navedemo samo neke:

 

Binance CryptoSage Alliance (https://www.cryptosafe.org/)

 

Krađa kriptovaluta i napadi su u porastu, a razmenama je potrebna platforma za identifikaciju i zabranu loših aktera. Nadovezujući se na Oasisov-u tehnologiju, CryptoSafe platforma omogućava razmene za deljenje obaveštajnih podataka o pretnjama. 

 

Zbog podrške mreže Oasis za poverljivu obradu, razmena podataka ostaje poverljiva čak i dok se upoređuju.

 

Nebula Genomics (https://nebula.org/)Nebula Genomics želela je da razlikuje svoj proizvod od ostalih konkurenata dajući svojim korisnicima kontrolu nad svojim genetskim podacima. Koristeći Oasis okvir, korisnici mogu zadržati vlasništvo nad svojim genomskim podacima, a Nebula Genomics može pokrenuti analizu podataka bez da vidi sirove informacije o korisniku. Ovaj proizvod je već dostupan u beta verziji korisnicima Nebule.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE OASIS NETWROK KRIPTOVALUTU ILI  ŽELITE KUPITI NEKU DRUGU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

9. Gledajući napred, šta je sledeće za Oasis Network?

Trenutno s radi na mnogo uzbudljivih stvari, uključujući nove slučajeve upotrebe i aplikacije, hackathon-ovi i još mnogo toga! Naravno, najvažnija stvar je pokretanje mnogih paratime-a. Očekujte da će ovo doći vrlo brzo.


Trenutnu cenu ovog coina pogledajte ovde.

Konverzija.rs je platforma koja je kreirana u svrhu edukacije i obrazovanja o kriptovalutama, blockchain-u i decentralizaciji. 

Pročitajte najnovije vesti iz kategorije ALTKONI.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

Menjačnica kriptovaluta

Naša menjačnica vrši sigurnu i brzu konverziju kriptovaluta po povoljnim kursnim stopama.

Edukacija o investiranju

konverzija-edukacija.rs je platforma koja je kreirana u svrhu edukacije i obrazovanja o novim načinima investiranja.

O nama

Naša misija je vrlo jasna – da u jeku vrtoglavog rasta i pada, raznoraznih špekulacija, istina i neistina, prenosimo najtačnije vesti iz sveta kriptovaluta…

Call Now Button