Blog » Zanimljivosti » Paper Trading: najbolji način da vežbate i usavršite svoje trgovine
Paper Trading

Paper Trading: najbolji način da vežbate i usavršite svoje trgovine

od mihajlo

Ako ste novi u trgovanju kriptovalutama, ideja o gubitku tona novca zbog loših odluka može biti neodoljiva. Trgovanje kripto papirom pruža ohrabrujuću alternativu: omogućava vam da unapredite svoje veštine trgovanja bez klađenja stvarnih sredstava. Kako funkcioniše ovaj proces? 

 

Istražite naš vodič da biste otkrili sve detalje i najbolje platforme za trgovanje kripto papirom.

Šta je trgovanje kripto papirom?

Trgovanje kripto papirom je proces korišćenja simuliranih trgovina za vežbanje kripto ulaganja. Omogućava vam da naučite kako tržišta funkcionišu bez da rizikujete svoj novac u neinformisanim trgovinama.

 

Proces trgovanja kripto papirom dobio je ime po starijem procesu berze. Potencijalni investitori bi pokušali da napišu predložene trgovine na papiru, prateći kako će njihove hipotetičke investicije funkcionisati. U modernim vremenima, trgovina papirom funkcioniše na isti način – ali sve se radi pomoću tehnologije.

 

Ova praksa pruža ogromnu korist od uvoda u kripto razmene. Omogućava potencijalnim trgovcima da vide kako trgovina funkcioniše – bez stvarnog uključivanja stvarnog novca. Iako vam neće doneti nikakva stvarna sredstva, pomaže vam da izbegnete gubitak sve svoje ušteđevine na uobičajenim greškama početnika. Većina uspešnih trgovaca  preporučuje investitorima da pokušaju trgovanje na papiru pre nego što počnu da rade sa pravim tržištem.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE NEKU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

Kako funkcioniše trgovina kripto papirom?

Trgovanje kripto papirom počinje kreiranjem naloga na veb lokaciji, koji će vam omogućiti da vidite simuliranu verziju kripto razmene. U zavisnosti od usluge koju koristite, program za trgovanje na papiru može izgledati kao potpuno operativna verzija obične platforme za trgovanje ili može biti jednostavan demo račun sa samo nekoliko   dugmadi za kupovinu  i  prodaju .

 

Usluga trgovanja papirom će vam dati određeni iznos virtuelnog novca. Kada dobijete ova sredstva, možete početi da birate kako želite da investirate. Vaše investicije će biti u simuliranim oblicima prave kriptovalute koje se trenutno kupuju i prodaju. Neke usluge se fokusiraju samo na kupovinu i prodaju kriptovaluta, dok vam druge omogućavaju da eksperimentišete sa opcijama.

 

U svakom slučaju, sajt zatim prati kako se obavljaju vaše trgovine. Papirne verzije vaše kriptovalute će rasti i padati u realnom vremenu, na osnovu toga kako stvarna kriptovaluta radi. Dakle, ako kupite lažnih 100.000 dolara u BTC-u i stvarna cena BTC-a padne, vaš nalog će pokazati da ste izgubili imitaciju novca u BTC-u.

 

Obično trgovci papirom sebi postavljaju finansijsku granicu i vremensko ograničenje. Na primer, mogli bi da odluče da počnu sa 20.000 dolara i jednim mesecom za trgovanje. Nakon ovog perioda, oni će pogledati kako njihova sredstva rade. Ako su doživeli gubitke, mogu da iskoriste ovaj period procene da analiziraju svoje postupke i otkriju šta je pošlo naopako. Ovo pruža vrednu praksu i uvid.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE NEKU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

Prednosti trgovine kripto papirom za trgovce početnike

  • Trgovanje kripto papirom je posebno popularno među početnicima.
  • Dolazi sa mnogim prednostima za svakoga ko je novi na tržištu.

 

Vežbajte bez uključivanja stvarnih sredstava

 

Primarna prednost trgovanja kripto papirom je ta što vam pomaže da steknete veštine trgovanja bez ugrožavanja svog stvarnog novca. Možete naučiti konopce, a da potencijalno ne izgubite sav svoj teško zarađeni početni novac. 

 

Pored toga što vas sprečava da izgubite pravi novac, virtuelni novac vam omogućava pristup imaginarnim sredstvima koja još uvek nemate. Ako još uvek niste uštedeli mnogo novca za ulaganje, još uvek možete da vežbate svoje veštine trgovanja sa trgovanjem kripto papirom. Ovo ga čini odličnim izborom za potencijalne investitore kojima je još potrebno više uštede pre nego što se uključe u kripto tržište.

 

Identifikujte uobičajene greške u trgovanju kriptovalutama

 

Kada smo novi u bilo kojoj aktivnosti, neizbežno pravimo greške. Međutim, ove greške su dragocena prilika za učenje. Novi trgovci otkrivaju da ih trgovina papirom izlaže potencijalnim zamkama kojih ranije nisu bili svesni. Pošto trgovanje na papiru simulira stvarno tržište, trgovci mogu naučiti kako njihov trenutni stil trgovanja može dovesti do grešaka. 

 

Trgovanje na papiru lako ističe načine na koje nedostatak istraživanja, uključivanje u onlajn hitne vozove ili loše upravljanje rizikom mogu dovesti do katastrofe tokom trgovanja. Nakon što jednom napravite grešku sa svojim demo računom, manja je verovatnoća da ćete počiniti istu grešku kasnije kada radite sa svojim pravim novcem.

 

Uživajte u praktičnom iskustvu

 

Ako ste već proveli dosta vremena istražujući kripto trgovinu, možda ćete biti u iskušenju da preskočite trgovanje na papiru. Međutim, vrednost stvarnog iskustva  ne može se preceniti . Bez obzira koliko često čujete stvari poput „diverzifikujte svoj portfelj“,  zapravo je videti  kako bi vaš nalog mogao da padne nakon jedne loše odluke je sasvim druga stvar. Ovo iskustvo iz prve ruke može biti odličan — i nezamenljiv — način usavršavanja vaših veština pre nego što se uključite u stvarne trgovine. On pruža male nijanse koje pomažu novim trgovcima da zaista razumeju savete o trgovanju koje su ranije čuli.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE NEKU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

Prednosti trgovine kripto papirom za iskusne trgovce

Iako je trgovanje kripto papirom prvenstveno alat za početnike, može biti korisno i za iskusnije trgovce. Mnogi ljudi nastavljaju da koriste trgovanje na papiru uz svoje stvarne kripto trgovine.

Testirajte svoju strategiju u odnosu na druge tehnike

Bez obzira koliko su efikasne vaše strategije trgovanja, uvek postoji prostor za poboljšanje. Jedna od lepih stvari kod trgovanja papirom je to što možete imati više otvorenih naloga za trgovanje papirom u isto vreme. Na primer, možete koristiti jedan demo račun za testiranje strategije visokog rizika, dok drugi (istovremeni) nalog za trgovanje na papiru testira tehniku niskog rizika. Zatim, na kraju određenog vremena, možete videti kako su vaši računi za trgovanje na papiru prošli u poređenju sa vašim računom u stvarnom svetu. Ovo vam omogućava da se poigrate sa različitim planovima trgovanja i vidite koji od njih najbolje funkcioniše sa vašim preferencijama trgovanja i sredstvima pre nego što se prijavite na svoje stvarne kripto trgovine.

Pogledajte da li želite da promenite platformu za trgovanje

Trgovanje na papiru čini više od samo testiranja vaših trgovačkih veština: takođe testira održivost bilo koje date platforme za trgovanje. Sve dok demo račun tačno simulira iskustvo na određenoj veb lokaciji, trgovanje papirom vam daje osećaj za stvarnu platformu. Možete videti da li će nova platforma biti od pomoći — ili će vam smetati u uobičajenom stilu trgovanja.

Trgujte bez da vam emocije smetaju

Računi za trgovanje na papiru su takođe dragocen način za sticanje poverenja u kripto tržište. Pošto ne koristite stvarni novac, ne postajete toliko emocionalno uključeni. Mnogi iskusni trgovci vole da se poigravaju sa papirnim trgovinama da bi videli kako bi njihova strategija funkcionisala da nisu zabrinuti zbog gubitka sredstava. Vremenom ćete možda otkriti da se prilika za trgovinu bez uticaja emocija ugrađuje u vaše stvarne trgovine. 

Rad sa virtuelnim novcem može vam dati samopouzdanje koje vam je potrebno da svoje trgovanje podignete na sledeći nivo.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE NEKU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

Nedostaci trgovine kripto papirom

Trgovanje papirom je svakako korisno sredstvo za sve vrste trgovaca. Međutim, to ne znači da je sigurno. Postoji nekoliko potencijalnih problema kojih treba da budete svesni pre nego što počnete da radite sa trgovinom papirom.

Trgovine na papiru ne prikazuju uvek tačno naknade

Kada radite sa virtuelnim sredstvima, možda nećete dobiti potpuno tačnu sliku o tome kako trgovanje utiče na vaš bankovni račun. Neke platforme za trgovanje papirom ne prikazuju određene detalje, kao što su provizije i druge naknade. Na manjim nivoima, ovo može samo značiti da kupovina kriptovaluta košta oko 0,50 dolara više u stvarnom životu nego u trgovini papirom. 

Međutim, sve ove male naknade se mogu sabrati. Trgovanje papirom ima tendenciju da obavlja posebno loš posao u prikazivanju tačnih troškova kada trgovci obavljaju mnogo kratkoročnih trgovina tokom dana. Da biste izbegli ovu zamku, neophodno je da otvorite svoj nalog za trgovanje na papiru sa sajtom koji tačno prikazuje sve potencijalne troškove i naknade za trgovanje.

Trgovci početnici mogu zbuniti tržišne trendove svojim sopstvenim akcijama

Još jedan potencijalni problem na koji treba obratiti pažnju je tržišna korelacija. Dosta porasta i padova kriptovaluta je jednostavno zbog raznih kriptovaluta koji se kreću uzastopno. Ako trgovac nije svestan ovog trenda, možda će biti zbunjen zbog čega su njihove trgovine papirom uspešne ili neuspešne. Na primer, trgovac koji ulaže mnogo virtuelnih sredstava u  meme novčić  može doživeti rast portfelja jer cena novčića skače sa cenama BTC-a. Međutim, ako pretpostave da je guranje svih njihovih sredstava u mem kovanice garancija uspeha, mogli bi izgubiti novac kada se ova privremena korelacija završi. 

Da bi izbegli ovu veliku prevaru trgovanja papirom, za trgovce je od suštinskog značaja da zaista istraže kripto tržišta u koja su uključeni. Oni moraju da pogledaju šire tržišne trendove da bi videli da li su padovi i porasti na njihovom računu posledica tržišnih korelacija.

Neuspeh da se emocije uzmu u obzir

Trgovanje papirom ne koristi stvarna sredstva, tako da su investitori pošteđeni panike zbog pada cena ili uzbuđenja zbog skoka cena. U nekim slučajevima, ovo može biti dobra stvar. Uči vas da donosite odluke analitički i omogućava vam da testirate različite strategije trgovanja bez stresa. Međutim, postaje problem ako trgovci ne prepoznaju razliku između simulacije i stvarnosti. 

Ako odmah pokušate da prenesete svoje tehnike trgovanja na papiru na račun u stvarnom svetu, možete postati preplavljeni svim emocijama povezanim sa radom sa stvarnim sredstvima. Uspešni trgovci uvek moraju da pamte razliku između trgovanja na papiru i stvarnog trgovanja, kako bi mogli da uzmu u obzir svoje emocije kada naprave skok sa virtuelnog na pravi novac.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE NEKU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

Cripto Paper Trading vs. Cripto Trading

Da bismo vam pomogli da odlučite da li želite da isprobate trgovinu na papiru, korisno je razmotriti kako se razlikuju od stvarnog trgovanja i po čemu su slični. Evo ključnih stvari koje treba da znate.

 

Sličnosti

 

Glavna sličnost je u tome kako se tržište kreće. Platforme za trgovanje na papiru prate kripto tržište i oponašaju promene u realnom vremenu. Dobićete osećaj kako kripto tržišta imaju tendenciju rasta i pada. Trgovanje papirom može pružiti mnogo uvida u određene novčiće. Trgovci mogu da vide koji novčići su u porastu, a koji počinju da padaju.

 

Trgovanje na papiru i pravo trgovanje kriptovalutama pokazuju efikasnost vaših strategija trgovanja. Uspešna strategija trgovanja će značiti porast vašeg virtuelnog novca ili novca iz stvarnog sveta. Obe vrste trgovanja imaju tendenciju da daju trenutne povratne informacije. Loše odluke će dovesti do nižih brojeva, dok će pametne odluke dovesti do većih brojeva. Na kraju krajeva, iste strategije koje su uspešne za trgovinu papirom imaju tendenciju da budu uspešne i za stvarne trgovine.

 

Razlike

 

Naravno, primarna razlika je u tome što kod trgovanja papirom nema finansijskog rizika. Pošto koristite virtuelni novac, ne možete sva svoja sredstva iz stvarnog sveta staviti u novčić koji odmah gubi vrednost. Imajte na umu, međutim, da to takođe znači da nema šanse za profit. Za razliku od trgovanja na pravoj kripto berzi, donošenje svih pravih izbora i svih najboljih poteza neće vas dovesti do zarade.

 

Još jedna velika razlika je u tome što su trgovine papirom obično kratkoročnije. Pošto se radi o testiranju različitih strategija, većina ljudi nije voljna da se petlja oko papirnog trgovačkog računa godinama, ignorišući stvarno kripto ulaganje. Iako dugoročno trgovanje papirom može pružiti određeni uvid u tržište, ono često odvlači pažnju od stvarnog trgovanja koje omogućava stvarni profit. Obično ljudi smatraju da je trgovanje na papiru sličnije trgovanju u stvarnom svetu kada dnevno trguju za kriptovalute, a ne planiraju višegodišnje strategije ulaganja u kripto.

 

Konačna razlika je u tome što trgovanje papirom u potpunosti izostavlja emocije iz trgovanja. Naravno, i dalje možete da dobijete istu žurbu koju biste dobili od pobede u video igrici – ali to je daleko od rukovanja stvarnim novcem. Ova važna razlika ima tendenciju da učini da se stvarno trgovanje kriptovalutama čini daleko drugačijim od trgovanja na papiru. Strategija koja se možda osećala kao dobar potez dok je trgovanje na papiru moglo biti izuzetno zastrašujuće sa pravom kripto trgovinom.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE NEKU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

Najbolje platforme za trgovanje kripto papirom

Postoje različiti načini na koje možete poboljšati svoje strategije trgovanja vežbanjem sa papirnim trgovačkim računom. Evo nekoliko najpopularnijih platformi koje možete isprobati.

 

H3 Bybit Testnet

 

Trgovačka  platforma Bibit Testnet  ostaje jedan od najpopularnijih naloga za trgovanje papirom. Ovaj sajt za trgovanje kripto papirom pruža detaljan pregled usluga kripto trgovanja dostupnih na Bibit-u. Korisnici počinju tako što kreiraju nalog i primaju Testnet novčiće kroz razne slavine. Ovi „testeri bitkoina“ nemaju stvarnu vrednost, ali ipak pružaju mnogo mogućnosti za eksperimentisanje. Bibitova platforma za trgovanje papirom ima čist interfejs koji i dalje pruža pristup raznim kripto cenama i drugim bitnim metrikama.

 

Pored pružanja okruženja bez rizika za uživanje u trgovanju, Bibitov Testnet takođe pruža mnogo korisnih resursa. Njihov  sajt Bibit Learn  je idealan za nove trgovce koji žele da nauče sve o kripto, uključujući strategije trgovanja koje će isprobati na Testnetu. Nakon što vam bude udobno trgovati papirom na Bibit Testnetu, možete nastaviti da  se registrujete za pravi nalog  i počnete sa stvarnim trgovanjem kriptovalutama.

 

Ako ste zabrinuti za trgovanje po prvi put sa pravim novcem, takođe možete da pogledate  Bibit Copi Trading  platformu, gde možete da  kopirate  i izvršite poslove stručnjaka. 

 

eToro

 

eToro®  omogućava korisnicima da kreiraju demo nalog na kome mogu da rade sa do 100.000 dolara u virtuelnom novcu. Lepa stvar u vezi sa njihovim računima za trgovanje na papiru je to što dolaze sa širokim spektrom analitike. Možete da vidite vremenske trendove ili kopirate strategije od eToro-ovih najboljih performansi. Glavna mana eToro platforme za trgovanje papirom je to što je malo ograničena, jer sa jednim nalogom možete proučavati samo 16 digitalnih valuta.

 

Cryptohopper

 

Criptohopper  demo nalozi vam omogućavaju da testirate trgovanje na papiru pomoću njihove usluge kripto automatizacije. Jednom kada otvorite demo nalog, možete trenirati različite botove i testirati strategije automatizacije za kripto trgovanje. Neke korisne funkcije uključuju mogućnost kopiranja drugih trgovaca i razne šablone botova za početak. Međutim, simulator trgovanja papirom Criptohopper je malo složen i ne preporučuje se početnicima jer se fokusira na automatizaciju za razliku od standardnog trgovanja.

 

Interactive Brokers LLC

 

Interactive Brokers LLC  je popularna lokacija za kripto trgovinu sa sedištem u SAD. Nudi razne papirne trgovačke račune za kripto trgovce. Ovaj sajt je dobar za testiranje više strategija odjednom. Dobijate stanje na računu od 1 milion dolara i možete kupiti stotine različitih novčića i drugih investicija. Uprkos svim ovim pogodnostima, ova platforma može biti malo teška za korišćenje. Interfejs nije baš intuitivan, pa očekujte da provedete neko vreme učeći kako da se njime krećete.

 

BitMEX Testnet

 

BitMEKS Testnet  je platforma dostupna na popularnom sajtu BitMEKS kripto derivata. Testnet je zaseban entitet, tako da ćete morati da otvorite poseban nalog da biste započeli trgovanje na papiru. Kada to uradite, dobijate 100.000 Testnet Tether ( USDT ) za rad. Neki korisnici smatraju da ova platforma za trgovanje nije sasvim realna, jer cene Testneta mogu da variraju od cena BitMEKS-a, posebno kada je likvidacija niska. Međutim, dobra stvar u vezi sa ovom razmenom je što vam omogućava da radite sa derivatima, pored kupovine i prodaje standardnih novčića.

 

Webull

 

Vebull  nudi veoma efikasan simulator trgovanja papirom. Njihova ciljna publika su trgovci početnici, tako da naporno rade kako bi sve učinili što jednostavnijim. Za samo nekoliko minuta možete se prijaviti i početi simulirati trgovinu kriptovalutama, akcijama i opcijama. Korisnici imaju neograničena virtuelna sredstva i obilje mogućnosti da isprobaju različite strategije. 

 

Vebull je možda previše lak za upotrebu, ako je tako nešto moguće. Njegov fokus na stvari kao što su automatska upozorenja, indikatori cena i drugi alati prilagođeni korisniku mogu otežati samostalno učenje ili fino podešavanje vaših strategija.

 

TradingView

 

TradingView  dobro funkcioniše za ljude koji žele da prate različite strategije trgovanja odjednom. Uglavnom, ova stranica funkcioniše slično mnogim drugim platformama za trgovanje kripto papirom. Kreirate papirni trgovački račun, primate virtuelni novac i počinjete da investirate. Dobra stvar kod  TradingViev-  a je to što možete da pravite snimke podešavanja trgovine. Oni prikazuju sve vaše trenutne virtuelne kupovine i stanja na računu. Možete da pravite ponovljene snimke različitih podešavanja da biste uporedili strategije i pronašli najbolju. Jedini nedostatak TradingViev-ove platforme za trgovanje papirom je to što mnogi korisnici prijavljuju da korisnička podrška skoro da ne postoji, tako da ova stranica nije preporučljiva ako smatrate da vam je potrebna dodatna pomoć.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE NEKU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

Bitsgap

 

Da biste započeli sa trgovanjem kripto papirom na  Bitsgap- u, jednostavno otvorite demo račun koji dolazi sa unapred učitanim virtuelnim sredstvima jednakim 10 BTC. Trgovanje papirom na Btisgap-u ima neke lepe pogodnosti, kao što su uslovna ograničenja zaustavljanja i zaostali profiti. Ovi alati mogu malo olakšati trgovanje početnicima. Međutim, Bitsgap se ponekad može osećati malo pojednostavljeno. Sajt nema podršku za mobilne uređaje, pa se preporučuje samo ako želite da vežbate na desktop računaru.

 

Phemex Testnet

 

Phemek Testnet  je platforma za trgovanje papirom koja radi zajedno sa Phemek berzom. Phemek je donekle ograničen u dostupnim novčićima. Prvenstveno se fokusira na popularne opcije kao što su BTC,  ETH  i USDT, tako da možda nije idealno ako želite da vežbate sa nekim manjim valutama koje mogu učiniti kripto trgovanje tako zanimljivim. Imajući to u vidu, Phemek Testnet ima neke lepe pogodnosti, kao što su korisni vodiči za uputstva i veoma temeljna zaštita podataka.

 

AvaTrade

 

AvaTrade  je broker koji nudi širok spektar opcija za trgovanje na  Forek – u, akcijama i kriptovalutama. Njihova platforma za trgovanje papirom radi prilično slično glavnom interfejsu AvaTrade. Možete raditi sa puno kriptovaluta i videti kako da ih trgujete. Postoji mnogo korisnih alata za analizu tržišta i mogućnosti da saznate više o kriptovalutama. Glavni nedostatak ovog programa je jednostavno to što ima visoke  naknade za neaktivnost . Naravno, ovo nije problem za trgovanje kripto papirom, ali može biti neželjeno iznenađenje ako pokušate da pređete na pravo trgovanje. Još jedan nedostatak je što ne nudi zaštitu od gubitka.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE NEKU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

Da li je trgovanje kripto papirom vredno pokušaja?

Trgovanje kripto papirom svakako vredi pokušati. Nudi praktično iskustvo za nove trgovce i omogućava im da lako testiraju različite strategije. Gotovo da nema nedostataka u radu sa ovom tehnikom. Sve što je potrebno je malo vremena – i priznanje da pravo trgovanje može uključivati emocionalne stresore. 

 

Sve dok uzmete u obzir razlike između stvarnog trgovanja i trgovanja kripto papirom, možete prevesti lekcije koje naučite sa trgovinom papirom u stvarni uspeh u trgovanju.

 

Trgovci mogu otkriti prave strategije za svoje potrebe i uhvatiti sve greške pre nego što počnu da rade sa pravim novcem. 

Konverzija.rs je platforma koja je kreirana u svrhu edukacije i obrazovanja o kriptovalutama, blockchain-u i decentralizaciji. 

Pročitajte najnovije vesti iz kategorije ZANIMLJIVOSTI.

Slični članci