Šta je Azuki NFT

Podeli:

Šta je Azuki NFT

Azuki je jedno od najpoznatijih i najzloglasnijih preduzeća ikada. Azuki, PFP projekat koji uključuje 10.000 NFT-ova inspirisanih animeom, postao je popularan sa neuporedivim entuzijazmom, opsežnom pozadinom i neočekivanom kontroverzom.

Sa svojim debijem u januaru 2022., Azuki je ubrzo postao tema NFT industrije kao potencijalnog novog lidera na tadašnjem PFP-centričnom NFT tržištu. Influenceri su povećali ekskluzivnost inicijative naglašavajući njenu visoku cenu i složen proces.

Rano je saopšteno da je cilj projekta da se izgradi i kontroliše najveći decentralizovanimetaverzalni brend od strane zajednice nosilaca projekta. Nakon meseci stalnog razvoja u kojem je Azuki postao jedan od najbrže rastućih projekata naNFT tržištu, kolekcija je udarila u zid kada je svog programera povezala sa više neuspešnih i kontroverznih NFT inicijativa.

Azuki je brzo povratio zamah i uspostavio uporište među kripto i NFT tržištima koja se brzo urušavaju. Šta je ključ za ovo? Pogledajte Azukijev rolerkosterNFT projekta da biste to sigurno saznali.

Najskuplji Azuki NFT su njih šest.

Azuki NFT?

Azuki iz 2022. uključivao je 10.000 generirajućih avatara (NFT). Atributi svakog Azuki tokena ostaju nasumično određeni, kao i kod ranijih PFP NFT-ova. Da bismo opisali Azukijevu jedinstvenu estetiku, koja uključuje vizuelne elemente inspirisane animeom, uporedili bismo je sa ukrštanjem 3D akcione igre uloga The Vorld Ends vith Iou i renomiranog skejtbording magazina Thrasher. 

Postojali su planovi da se koristi NFT pad u stilu holandske aukcije za početak Azukijevog prvog izdanja. Međutim, nakon početka od 1 ETH, Azuki kovnica će postepeno opadati u vrednosti sve dok cena ne padne na 15 centi svakih 20 minuta, u kom trenutku će novčić vredeti 0,15 ETH. Tako, s druge strane, Azuki nikada nije mogao da pređe prag od 0,15. Čim je cena kovnice od 1 ETH pala, cela kolekcija je nestala u roku od tri minuta.

Azuki (mapa puta)

Brza prodaja projekta rezultat je uzbuđenja i podrške uticajnih ljudi. Međutim, rani uspeh projekta može biti posledica njegovog detaljnog plana (opisanog u sledećem odeljku). Moguće je da su kolekcionari verovali u Azukijev neograničeni potencijal zahvaljujući snažnoj podršci zajednice i sredstvima prikupljenim tokom prve aukcije. 

Prema Azukijevoj javnoj prodaji, izdali su 8.700 NFT. U to vreme, došlo je do prodaje 1 ETH (oko 3.400 dolara). Procenjuje se da su na dan prodaje osnivači dobili oko 8.700 ETH, što je u vrednosti od preko 29 miliona dolara. Azuki NFT po ceni od 0,5 ETH po komadu doneo je oko 2 miliona dolara više za tim sledećeg dana kada je počela aukcija na beloj listi. 

Tokom prvih nekoliko nedelja svog debija, Azuki kolekcija je ostvarila preko 300 miliona dolara u obimu prodaje. Azuki-jevi rani uspesi na polju NFT-a su odmah gurnuli ETH sprat projekta na dvocifrene vrednosti, uzrokujući porast njegove popularnosti, kao što smo očekivali.

Ko je stvorio Azukija?

Azuki je razvio Chiru Labs, grupa profesionalaca za kriptovalute, računare i igre u Los Anđelesu. Zagabond, bivši kolosalni tehnološki preduzetnik, vođa je grupe, a svi članovi imaju pseudonime. Jedan od Azukijevih glavnih ciljeva je da prevaziđe tipičan PFP program, koji se fokusira samo na jednu industriju.

Kako je Azuki stekao popularnost?

Povećani uspeh u NFT okruženju dovodi do porasta uspeha. Međutim, ako se buka o Azukiju nastavi, projekat će nastaviti da raste u vrednosti. Azuki NFT naknade za preprodaju od pet odsto su na snazi od početnog lansiranja Chirua, prema normi NFT prostora.

Veličanstvo Azukija

Više od prodajnih brojeva, NFT zajednica je možda bila dirnuta sjajem galaksije Azuki. Chiru tim je razgovarao o impresivnim 3D iskustvima, maloprodaji, izložbama, pa čak i o lokalnoj valuti pod nazivom $BEAN.

Članovi Azukijevog kolekcionarskog kluba. The Garden će biti prvi koji će se dočepati ovih novih elemenata brenda. Međutim, specijalna izdanja Azukija, saradnje sa uličnom odećom, događaji uživo i još mnogo toga su dostupni članovima Gardena.

Azukijeva popularnost

Pored toga, Azukijeva relevantnost može objasniti njegovu popularnost. Nekoliko poduhvata sa tematikom animea probijalo se na NFT tržište 2022. Azuki je popunio odsustvo na PFP tržištu nakon propasti 0N1 Force. 

Zagabondov post na blogu o Zukijeva prethodna tri NFT nastojanja u maju 2022. usporio je Zukijev zamah. Anonimni, početni timovi, napustili su ove važne NFT projekte. 

Postoji mnogo debata o Azuki NFT-ovima. 

Azuki, bilo da je bik ili medved, stvara za budućnost veb3. Posvećeni smo dugom putu. 

Arhitekte treba da se poigraju sa veb3 da bi preuzeli veb2. 

Programer je koristio pank i druge projekte da napravi Azuki. 

Prema izveštaju, Zagabond je odgovoran za propast preduzeća Tenders, CriptoZunks i CriptoPunks. Kolekcionari i entuzijasti su Azukijeve CriptoPunks videli kao jednu od najgorih grešaka NFT-a

Ipak, bilo je još toga u tvrdnjama. Prema drugima, kreator CriptoPunks-a je izvršio transakciju pranja koristeći podatke na lancu. Azukijeva minimalna cena počela je da pada zbog nezadovoljstva zajednice prema Azukiju. 

Zagabond

U tvitu od 10. maja, Zagabond je reagovao na navode Endrua Vanga. Okrivio je kreatore zbog nedostatka definisanog skupa pravila jer je dao deo posla kolekcionarima. 

U drugim slučajevima, oni koji su radili na prethodnim Zagabondovim poduhvatima opisali su ih kao manje neuspeh nego prevaru. Bivši vođa CriptoZunks tima, dkv, optužio je Zagabonda da je nepošten i napustio je projekat nakon što je saznao za njegove postupke. 

Zagabond se izvinio na Tviteru i podigao Azukija nakon što su članovi NFT-a bili nezadovoljni načinom na koji se nosi sa optužbama. 

Ovo nije finansijski savet; to su samo za informacije u obrazovne svrhe.

Zaključak

Pre dva meseca, 204 ETH, ili skoro 560.000 USD, bio je najprodavaniji Azuki. Odlična siva pozadina, oči i usne doprinose jedinstvenosti Azuki #9605.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

Menjačnica kriptovaluta

Naša menjačnica vrši sigurnu i brzu konverziju kriptovaluta po povoljnim kursnim stopama.

Edukacija o investiranju

konverzija-edukacija.rs je platforma koja je kreirana u svrhu edukacije i obrazovanja o novim načinima investiranja.

O nama

Naša misija je vrlo jasna – da u jeku vrtoglavog rasta i pada, raznoraznih špekulacija, istina i neistina, prenosimo najtačnije vesti iz sveta kriptovaluta…

Moža vas zanima

USD Coin (UCDC) je digitalna valuta koja je vezana za američki dolar u odnosu 1:1. To je oblik stabelcoina, što znači da je njegova vrednost dizajnirana da ostane stabilna i...
Friend.tech je revolucionarna decentralizovana mreža koja uvodi jedinstven koncept: pretvaranje prijatelja i njihovih mreža u “Shares” ili “Keys”. Ova inovativna platforma omogućava korisnicima da ulažu u društvene mreže svojih prijatelja...
Kriptovalute su osvojile svet brzinom svetlosti. Od lansiranja Bitcoina 2009. godine, kripto tržište je eksponencijalno poraslo, a sada postoje hiljade različitih kripto kovanica koje možete izabrati. Sa uvođenjem novih novčića...
Call Now Button