Šta su fan tokeni i kako ih kupiti?

Podeli:

Šta su fan tokeni i kako ih kupiti?

Kriptovalute su zauzele čvrsto mesto u svetu u kome živimo. Milijarde dolara se trguju svakog meseca na kripto tržištu, a Bitcoin je najvrednija valuta.

 

Danas je sve više online prodavnica koje prihvataju plaćanje u kriptovalutama, a možete se čak i kladiti ulaganjem svojih kripto kovanica u specijalizovane onlajn kladionice kao što su 1kBit i Sportbet, dok će mnoge druge prihvatiti Bitcoin kao sredstvo plaćanja, od 22bet i Rabone u CampoBeta i 20beta.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE NEKU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

Zanimljivo je da se poslednjih godina pojavila još jedna novina koja povezuje kripto svet i sport, a to su navijački tokeni. Dovoljno je reći da je Dinamo iz Zagreba u samo jednom danu uspeo da proda 300.000 žetona po ceni od 2 evra, što govori da ova priča nije ni namenjena isključivo najbogatijim klubovima niti nešto što možemo da zanemarimo. Zato ovom prilikom analiziramo šta se krije iza navijačkih tokena i kako ljubitelji sporta mogu da ih koriste…

Šta je fun token i čemu služi?

Navijački tokeni su namenjeni ljubiteljima sportskih klubova i sportskim entuzijastima. Zasnovani su na blokčejn tehnologiji i pripadaju kriptovalutama, a najpoznatiji token se zove Chiliz, koji takođe stoji u pozadini pomenute priče o Dinamu.

 

Vremenom su se razvili i drugi navijački tokeni, pa tako danas Mančester Siti, Juventus i Milan imaju svoje tokene, a kupovinom istih igrači ostvaruju razne privilegije.

 

U zavisnosti od kluba i njegove politike, uz pomoć tokena navijači mogu da učestvuju u donošenju različitih odluka, uključujući dizajn sportskih dresova, a mogu da ih koriste i kao sredstvo plaćanja u veb prodavnici, kako bi došli do najnovijih sportske opreme i drugih promotivnih klupskih proizvoda.

 

Svrha navijačkih tokena je da navijačima daju osećaj veće pripadnosti klubu, a uz njih mogu da kupe i godišnje ulaznice, kao i da učestvuju u raznim nagradnim takmičenjima, ravnopravno sa svim ostalima koji su uložili u ovaj oblik. kripto imovine…

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE NEKU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

Kako kupiti fun tokene?

Ako želite da kupite određenu količinu navijačkih tokena i postanete kripto član sportskog kluba, na vama je da potražite razmene na kojima možete pretvoriti svoj novac u kriptovalutu Chiliz, koja stoji iza većine dostupnih navijačkih tokena.

 

Na sajtovima poput Socio i Binance imate priliku da kupite Chiliz, odnosno navijačke tokene sa kojima ćete vršiti sopstvenu tokenizaciju, u cilju čvršće veze sa omiljenim klubom.

 

Sajtovi kao što su Coinbase Pro, Huobi, Bithumb i qCoin su neki drugi na kojima možete kupiti tokene navijača i postati kripto član sportskog tima, a postoji i zvanična stranica Chiliz kriptovalute, gde takođe možete izvršiti svoju transakciju.

 

Kada su u pitanju specijalizovani navijački tokeni određenih sportskih klubova, kao što su pomenuti Juventus i Mančester siti, možete ih kupiti u specijalnim prodavnicama koje ćete pronaći na zvaničnim sajtovima klubova.

 

Treba napomenuti da su neki fudbalski klubovi otišli ​​korak dalje, pa Barselona, PSŽ i Galatasaraj nude tokene koji se mogu koristiti ne samo za kupovinu dresova i karata, već i za slušanje omiljene muzike.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE NEKU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

Koja je razlika između fun tokena i drugih kriptovaluta?

Za razliku od najpoznatijih kriptovaluta, kao što su Bitcoin, Ripple, Ethereum, Dogecoin i Litecoin, fun tokeni nisu prvenstveno namenjeni za dugoročno ulaganje i zaradu značajnog novca, čemu se nada većina kripto investitora.

 

Iako se vrednost Chiliz kriptovalute menja kao i bilo koje druge, navijački tokeni su prvenstveno sredstvo za povezivanje sa omiljenim sportskim timom i sredstvo plaćanja u klupskoj veb prodavnici, bilo da se radi o ulaznicama ili sportskoj opremi.

 

Dakle, ako želite da se obogatite, kupovina navijačkih tokena svakako nije prva ideja koja će vam pasti na pamet vezano za kriptovalute, ali baš kao i trgovanje akcijama sportskih klubova, tokeni vam takođe mogu doneti solidnu zaradu.

 

Najbolji primer je transfer Lionela Mesija u PSŽ, nakon čega je vrednost navijačkog tokena pariskog kluba porasla sa 22,5 evra na 50 evra, što pokazuje kako uočavanjem potencijala fudbalskog kluba možete povećati svoja finansijska sredstva tako što ćete blagovremeno ulaganje.

 

U svakom slučaju, osim što pokazujete svoju lojalnost klubu, navijački tokeni su na neki način i svojevrsna dugoročna opklada. Isplati se ulagati u one klubove koji možda trenutno nisu u vrhu, ali imaju potencijal da se priključe evropskoj eliti.


Pre par meseci je i KK Partizan izbaco svoj NFT nakon što je potpisao petogodišnji ugovor koji je klub potpisao sa švajcarskom kompanijom Bloksport. U saopštenju kompanije se navodi, da je cilj ovog partnerstva da se kreiraju novi digitalini kanali komunikacije i interakcije poput Partizanovih Fan tokena, nove aplikacije i NFT-a, što će navijačima omogućiti da poseduju neke veoma dragocene digitalne sadržaje iz bogate istorije KK Partizan.

Najbolji FUN TOKENI

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE NEKU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

Alpine F1 Team Fan Token (ALPINE)

 

Prvi na listi najboljih tokena navijača za ulaganje, prema tržišnoj kapitalizaciji, je Alpine F1 Team Fan Token (ALPINE). Kao konstruktor Formule 1, tim se trenutno zove BVT Alpine F1 Team nakon partnerstva sa austrijskim dobavljačem za prečišćavanje vode BVT.

 

U vlasništvu je francuske automobilske kompanije Reno i ranije je nosio naziv Reno F1 tim. Rebrendiran je u Alpine F1 tim 2021. kako bi promovisao Renaultov brend sportskih automobila Alpine.

 

Dvostruki šampion Formule 1 Fernando Alonso i njegov francuski kolega Esteban Okon su timski vozači za sezonu FIA Svetskog prvenstva Formule 1 2022.

 

ALPINE je token Binance Smart Chain BEP-20 koji je lansiran u februaru 2022. To je najveći token za obožavatelje po tržišnoj kapitalizaciji, čija je vrednost preko 35 miliona dolara po trenutnoj ceni (10. juna) od 3,10 dolara.

 

Prema beloj knjizi o tokenu , ALPINE dozvoljava vlasnicima tokena da učestvuju u anketama timskog glasanja na platformi Binance Fan Token. Može se koristiti za kupovinu BVT Alpine F1 Team NFT-ova, koji se zauzvrat mogu uložiti da bi se zaradile nagrade obožavatelja.

 

Vlasnici ALPINE tokena imaju pristup događajima angažovanja sa Alpine timom na Binance Fan Token platformi i događajima susreta i pozdrava sa vozačima Alpine F1 tima.

 

Maksimalna ponuda tokena je ograničena na 40 miliona. Sve u svemu, 11,36 miliona ALPINE tokena, 28,4% ukupne ponude, prvobitno je izlistano na Binance-u u februaru 2022. Prema ALPINE-ovom rasporedu izdavanja, 100% zaliha tokena će biti pušteno do kraja 2026 – 10% ukupne ALPINE snabdevanje je dodeljeno za prodaju Binance Launchpad-a po ceni od 1 dolara po tokenu. 

 

Najviša vrednost ALPINE/USDT svih vremena iznosi skoro 19 dolara, postignuta 21. februara 2022, pokazuju podaci Binance-a. Token je 12. maja 2022. dostigao rekordno nisku vrednost od 1,25 dolara. Tokom poslednjih 90 dana, ALPINE je izgubio preko 50% svoje vrednosti.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE Alpine F1 Team Fan Token (ALPINE) ILI  ŽELITE KUPITI NEKU DRUGU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

Paris Saint-Germain Fan Token (PSG)

 

Drugi na listi najvećih ulaganja u tokene navijača po tržišnoj kapitalizaciji je Fudbalski klub Pari Sen Žermen, koji se obično naziva PSŽ, profesionalni fudbalski tim koji se takmiči u najvišoj diviziji francuske fudbalske lige. Klub sa sedištem u Parizu je najuspešniji fudbalski tim u Francuskoj i može se pohvaliti superzvezdama Lionelom Mesijem, Kilijanom Mbapeom i Nejmarom.

 

PSG fan token je iskovan na Ethereum blok lancu preko Socios Fan Token platforme. Prema njegovom sajtu, token navijača PSG-a će dati navijačima pravo glasa da odaberu poruku napisanu na kapitenskoj traci i poruku za dan utakmice. Vlasnici takođe mogu da glasaju za istaknute nagrade kao što su ‘defanzivna igra sezone’, ‘gol sezone’ i ‘veština sezone’.

 

Vlasnici PSG tokena će takođe dobiti priliku da osvoje nagrade koje uključuju VIP gostoprimstvo na stadionu Park des Prinčeva, događaje susreta i pozdrava igrača i potpisanu robu. 

 

Od 10. juna, PSG fan token se trgovao po ceni od 7,84 dolara i bio je 576. najveća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji sa 24,5 miliona dolara. Najviša vrednost tokena trenutno iznosi 61,23 dolara, dostignuta 10. avgusta 2021, dok je rekordno najniža vrednost od 2,77 dolara bila 11. juna 2020. Trenutna opticajna ponuda iznosi preko 3,1 milion tokena sa maksimalnom zalihom od 20 miliona tokena.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE Paris Saint-Germain Fan Token (PSG) ILI  ŽELITE KUPITI NEKU DRUGU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

S.S. Lazio Fan Token (LAZIO)

 

Zatvarajući tri najbolja tokena navijača za kupovinu, na osnovu tržišne kapitalizacije, je SS Lazio Fan Token.

 

Societa Sportiva Lacio, koji se obično naziva Lacio, je profesionalni fudbalski tim u najvišoj diviziji italijanske fudbalske lige. Klub sa sedištem u Rimu poznat je po tradicionalnom nebeskoplavom dresu i rivalstvu sa rivalom AS Romom, sa kojom deli stadion.

 

LAZIO je Binance Smart Chain BEP-20 token lansiran u oktobru 2021. U vreme pisanja ovog teksta, 10. juna, LAZIO je 593. najveća kriptovaluta, čija je vrednost 22,61 miliona dolara. 

 

Prema njegovom belom dokumentu , vlasnici LAZIO tokena mogu učestvovati u sesijama glasanja i osvojiti digitalne kolekcionarske predmete. LAZIO token se takođe može ugraditi u SS Lazio „potencijalni budući e-trgovinski ekosistem“.

 

Maksimalna ponuda tokena je 40 miliona. Sve u svemu, 8,6 miliona LAZIO tokena je prvobitno navedeno na Binance-u u oktobru 2021. – 4 miliona tokena je dodeljeno za prodaju Binance Launchpad-a u oktobru 2021. po ceni od 1 USD po LAZIO-u.

 

Od 10. juna, LAZIO se trgovao po ceni od 2,63 dolara. Token je dostigao najviši nivo od 35,76 dolara na dan lansiranja. Od tada je izgubio veliki deo svoje vrednosti i dostigao rekordno nisku vrednost od 0,9102 dolara 12. maja 2022. LAZIO je pao preko 46% od početka godine (od početka godine ). Većina gubitaka je nastala u poslednjih 90 dana, pri čemu je token fudbalskih navijača izgubio oko 41% tokom perioda.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE S.S. Lazio Fan Token (LAZIO) ILI  ŽELITE KUPITI NEKU DRUGU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

Santos FC Fan Token (SANTOS)

 

Navijačka šifra iz Brazila, broj četiri na listi je navijački token legendarnog brazilskog fudbalskog kluba Santos.

 

Santos Futebol Clube je osnovan u gradu Santosu 1912. godine, kada je fudbal u Brazilu još bio u povoju. Tokom veka, Santos je postao jedan od najpoznatijih klubova na svetu i bio je pokretačka snaga brazilske globalne fudbalske dominacije 1950-ih, 1960-ih i 1970-ih.

 

Pele, koji se smatra jednim od najvećih igrača 20. veka, igrao je za Santos. Bivši napadač Mančester sitija Robinjo i sadašnji napadač PSŽ-a Nejmar su drugi zapaženi proizvodi Santosove slavne akademije.

 

Kao i tokeni obožavatelja ALPINE i PSG, Santos FC Fan Token (SANTOS) je takođe BEP-20 token zasnovan na Binance Smart Chain-u. Pokrenuta je u novembru 2021. i trenutno je 606. najveća kriptovaluta na svetu, čija je vrednost 21,5 miliona dolara.

 

Vlasnici SANTOS tokena mogu da učestvuju u događajima glasanja vezanim za angažovanje navijača na Binance Fan Token platformi. Prema njegovom sajtu, navijači trenutno mogu da glasaju za izbor pesme za zagrevanje za sledeći dan meča i da izaberu poruku za Santosovu kapitensku traku.

 

Pored toga, vlasnici mogu pristupiti zvaničnim NFT-ovima i drugim digitalnim kolekcionarskim predmetima koristeći svoje tokene. SANTOS tokeni se takođe mogu ugraditi u ekosistem e-trgovine Santos FC-a da bi se koristili za robu, karte za utakmice i članstva, prema njegovom belom dokumentu.

 

Maksimalna ponuda tokena je ograničena na 30 miliona – 4,55 miliona tokena, oko 15% ukupne ponude, prvobitno je izlistano na Binance-u u novembru 2021. Sve u svemu, 5% ukupne ponude tokena dodeljeno je Binance Launchpool-u. 20% za tim, 15% za pretplate na lojalnost, 35% za korisnički fond i 25% za fond za programere.

 

Prema rasporedu objavljivanja SANTOS-a, 100% ukupne ponude tokena biće pušteno do kraja 2031.   

 

Od 10. juna, SANTOS se trenutno trgovao po ceni od 4,27 dolara. To je jedina obožavateljska kriptovaluta na listi koja je zabeležila dobitke u 2022. godini, dodavši 32% svojoj vrednosti u vreme pisanja.

 

Token je 1. decembra 2021. dostigao najviši nivo od 28,6 dolara u istoriji. Njegov rekordni minimum iznosi 1,21 dolara i dostigao je 12. maja 2022. godine.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE Santos FC Fan Token (SANTOS) ILI  ŽELITE KUPITI NEKU DRUGU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

FC Barcelona Fan Token (BAR)

 

.Zatvaranje liste je navijački token FK Barselone. Fudbalski klub Barselona je profesionalni fudbalski tim sa sedištem u Barseloni, Španija, koji se takmiči u najvišoj fudbalskoj ligi zemlje.

 

FK Barselona je jedan od najpraćenijih fudbalskih klubova na svetu. 

 

Token navijača FC Barselone (BAR) je iskovan na Ethereum blok lancu, vlasnici mogu da pristupe svojoj nagradi navijača na platformi Socios Fan Token. Vlasnici BAR tokena mogu glasati o različitim odlukama, uključujući plejliste na dan utakmice i poruke kapitenske trake. 

 

Prema zvaničnom sajtu BAR tokena, 22 nosioca su izabrana da igraju na utakmici na zvaničnom stadionu FK Barselona Kamp Nou. Vlasnici tokena takođe imaju VIP pristup na dan utakmice i mogu da zarade nagrade navijača. 

 

Od 10. juna, BAR fan token se trgovao po ceni od 4,92 dolara i bio je 637. najveća kriptovaluta sa 20,7 miliona dolara. Token je pao za skoro 42% od početka godine.

 

Najviša vrednost tokena svih vremena iznosi 79,26 dolara, dostignuta 21. aprila 2021, dok je rekordno najniža vrednost tokena od 2,43 dolara, dostignuta 12. maja 2022. U vreme pisanja (10. juna), opticaj zalihe iznosi preko 3,95 miliona tokena sa maksimalna ponuda od 40 miliona tokena.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE FC Barcelona Fan Token (BAR) ILI  ŽELITE KUPITI NEKU DRUGU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

Važno je napomenuti da ovaj članak ne predstavlja finansijski ili investicioni savet. Pre nego što odlučite da investirate u bilo koji token obožavatelja, uvek uradite svoje istraživanje. Zapamtite da vaša odluka treba da se zasniva na vašem stavu prema riziku, vašoj stručnosti na ovom tržištu, širenju vašeg portfelja i tome koliko se osećate prijatno kada gubite novac. Nema garancija. Kriptovalute su promenljive. I nikada ne ulažite novac koji ne možete priuštiti da izgubite.

UKOLIKO ŽELITE DA KUPITE NEKU KRIPTOVALUTU ILI NEKI KRIPTO TOKEN MOŽETE POZVATI NAS ILI NAM SE JAVITI NA CHATU I MI VAM MOŽEMO POMOĆI. TAKOĐE MOŽETE POPUNITI FORMU NA NAŠOJ STRANICI O EDUKACIJI.

Konverzija.rs je platforma koja je kreirana u svrhu edukacije i obrazovanja o kriptovalutama, blockchain-u i decentralizaciji. 

Pročitajte najnovije vesti iz kategorije ALTKOINI.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

Menjačnica kriptovaluta

Naša menjačnica vrši sigurnu i brzu konverziju kriptovaluta po povoljnim kursnim stopama.

Edukacija o investiranju

konverzija-edukacija.rs je platforma koja je kreirana u svrhu edukacije i obrazovanja o novim načinima investiranja.

O nama

Naša misija je vrlo jasna – da u jeku vrtoglavog rasta i pada, raznoraznih špekulacija, istina i neistina, prenosimo najtačnije vesti iz sveta kriptovaluta…

Moža vas zanima

USD Coin (UCDC) je digitalna valuta koja je vezana za američki dolar u odnosu 1:1. To je oblik stabelcoina, što znači da je njegova vrednost dizajnirana da ostane stabilna i...
Friend.tech je revolucionarna decentralizovana mreža koja uvodi jedinstven koncept: pretvaranje prijatelja i njihovih mreža u “Shares” ili “Keys”. Ova inovativna platforma omogućava korisnicima da ulažu u društvene mreže svojih prijatelja...
Kriptovalute su osvojile svet brzinom svetlosti. Od lansiranja Bitcoina 2009. godine, kripto tržište je eksponencijalno poraslo, a sada postoje hiljade različitih kripto kovanica koje možete izabrati. Sa uvođenjem novih novčića...
Call Now Button